Следвайте ни

Борисов подкара влака за Бургас

Министър-председателят Бойко Борисов подкара сам влака за Бургас. Той пристигна на гара Пазарджик, за да направи оглед на приемното здание. Ремонтът бе финансиран по Оперативна програма „Транспорт“ на стойност 3,63 млн. лв., от които 3,085 млн. лв. са от ЕС, съобщиха от правителствената пресслужба.

Гара Пазарджик е завършена за 9 месеца в периода януари-септември 2014 г. Преди началото на проекта през гарата са минавали 231 000 пътници годишно. След модернизацията на гарата и на жп отсечката Септември-Пловдив броят на пътниците е нараснал на 260 000 души.

От гара Пазарджик премиерът Борисов се качи на влак, с който ще премине по трасе за скоростно движение, изградено по европейските стандарти за проектиране на скоростни линии за пътнически превози. За премиера беше подготвена специална композиция, включваща ярко червен локомотив, вагон-ресторант и пътнически вагон, които са част от композицията на експрес „Слънчев бряг” и са оборотни.

В пътническия вагон бе инсталиран огромен дисплей, на който камери предаваха на живо всичко, случващо се по трасето по време на пътуването. ръгвайки в посока Бургас, премиерът сам подкара влака.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?