Следвайте ни

Борисов отбеляза спасяването на българските евреи

viber icon

Премиерът Бойко Борисов отбеляза с публикация във Facebook годишнината от спасяването на българските евреи.

"10-ти март е датата, на която България оставя ярка следа в световната история. През 1943 г. нашият народ, Българската православна църква и представители на институциите - в лицето на подпредседателя на Народното събрание Димитър Пешев, дават ясно да се разбере, че достойнството на човешкия живот е най-висша и неизменна ценност. Идеал, на основата на който е изградена и съвременна Европа - обединена и непреклонна в действията си за защита на човешките права", споделя той.

"Спасението на 48 000 наши братя и сестри евреи от ужаса на Холокоста е най-категоричната демонстрация, че дори във времето на най-голямата печал и ужас за човечеството, надеждата и стремежът към добро винаги ще надделеят над ненавистта и разрухата. В дните на изпитания, пред каквито е изправен и днес светът, това е универсален урок по хуманност, който, вярвам, ще ни направи по-силни и ще бъде нашето най-мощно оръжие в борбата с омразата", написа още Борисов в социалната мрежа.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Наглост еврейска

Наглост еврейска

10.03.2021 | 19:32

Еврейна Тиквун празнува диктатурата на еврейската пасмина и гниди еврейски над Българскй народ Народе събуди се и скъсай оковите чифутски Ти можеш 04 04 21 ти е първия шанс за да се освободиш от чифутския гнет Това трябва да ни обедени

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?