Следвайте ни

Борисов опроверга Москва, че готвим удар по черноморски държави

viber icon

Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да модернизира летищата си, което правят всички държави. Това заяви премиерът Бойко Борисов и така опроверга появилите се твърдения, че в България има оръжия, с които се подготвя удар по държави около Черно море. 

„Единственото, което се прави различно в България в последните месеци, е да се подновяват самолетите, което всички знаете, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години. Нашият флот е в окаяно състояние и затова е необходимо да ги сложим новите кораби във въоръжението на Българската армия“, отбеляза министър-председателят.

В петък говорителят на външното министерство на Русия Мария Захрова изрази притеснението на Русия от  увеличената военна дейност на НАТО в Черно море. 

"Черноморският регион вече има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните държави. Появата на нов играч тук, очевидно не с най-добри намерения, подкопава регионалната стабилност и забива клин между съседните държави", заяви руският говорител. 

Малко по-късно от външното ни министерство определиха твърденията на руската страна като необосновани.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Нали

Нали

05.12.2020 | 14:25

България закупи 8 многофункционални истребителя Ф 16, руснаците се нaсраха от страх! Истината е, че където има постоянна американска база, има просперитет! Има ли руска база, има упадък, разруха и война! ФАКТ

Отговори
3 3
Сик

Сик

05.12.2020 | 15:51

Т.ъп гербаджийски суджук и тук ли се изходи, бе ? То завода не е построен за тия таралясници, той руснаците щял да плаши с тях. След изборите ще има забрана на Гроб и такива като тебе ще ги вкарваме в затвора.

Отговори
2 2
Йоана

Йоана

05.12.2020 | 13:34

Опровергал Москва...Смешник. За какво са всичките тези напъни на НАТО под носа на Русия, за развлечения и веселба ли? А, сетих се, ще пазят България. И от кого ще я пазят, от Ердоган ли? Колкото опазиха други техни съюзници...

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?