Следвайте ни

Борисов огласи ключово решение за България

viber icon

Moody’s повиши дългосрочния рейтинг на България в чуждестранна и местна валута на Baa1 със стабилна перспектива. Това написа в профила си в социалната мрежа премиерът Бойко Борисов. 

"Една от основните причини за повишения рейтинг е напредъкът на България по присъединяването към Еврозоната и успешно проведените реформи", заяви премиерът.

"Международните експерти отчитат подобряване на дълговия профил на България, надежден валутен борд и добра бюджетна политика", пише още той.

"Стабилната перспектива на Moody’s разчита, че и следващото правителство ще запази благоразумната фискална политика с балансиран бюджет на държавното управление", се казва в съобщението на Борисов.

"За последните два месеца това е втората авторитетна международна агенция, която повишава кредитния рейтинг на България. И то в момент, в който икономиките на всички страни в света страдат заради пандемията.

Поредното международно признание за нашата фискална политика ни задължава да довършим работата си докрай и да не допускаме отклоняване от курса", завършва премиерът.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?