Следвайте ни

Борисов обяви от болницата кабинета на ГЕРБ с осем нови имена ВИДЕО

viber icon

Премиерът в оставка Бойко Борисов се включи на живо във Фейсбук от болницата "Софиямед", където снощи беше опериран заради проблем с менискуса на коляното.  Той представи и новия кабинет на ГЕРБ и СДС, за който номинираният за премиер Даниел Митов ще получи мандат днес от президента Румен Радев. Борисов беше по къси сини гащи, шина върху оперирания крак и с патерица.

"Българският избирател ни постави на първо място и искат да съм премиер. Но аз прецених, че спокойствието в държавата и средата за работа, без дразнител, какъвто явно аз се явявам, защото съм като Роналдо и Меси в политиката.  Те сега се радват, че ме няма и куцам, но главата ми е здрава. Затова реших да представим Митов, който е най-евроатлантантическият човек.

Затова им го представих, за да може да си говорят с него, като не искат с мен, понеже аз ги бия на избори. Само да е мир и спокойствие, предложих него и искам да има стабилно правителство. Може да сме достойна опозиция. В момента има огромно управляващо мнозинство", продължи Борисов. Той напомни, че като първа политическа сила е трябвало председателят на НС да бъде излъчен от ГЕРБ, а не постът да се дава на кандидата на Има такъв народ Ива Митева, както стана. 

"Партията единодушно застава зад Даниел Митов. Не мога кажа, че някой от министрите е работил слабо. Предложих на Красимир Каракачнов да остане и в този кабинет военен министър. Той обясни, че приема вота на избирателите, че не са го пуснали в парламента. Аз му предложих, искам да се знае. Такова е времето, такива са изборите", коментира Борисов. 

Досегашният вицепремиер Томислав Дончев запазва поста си, като "тай-голям капацитет по еврофондовете".  "Даваме ясно знак с Румен и Дани Митов за нашата ориентация към евроантлантизма", обясни Борисов. 

Министър на туризма става Любен Дилов-син, а музикантът Калин Вельов - на културата. Александър Иванов ще бъде регионален министър,  Ивелина Василева ще бъде министър на околната среда и водите, Жечо Станков става министър на икономиката,  Делян Добрев ще бъде министър на енергетиката.

От досегашните министри Красимир Вълчев пак ще оглави МОН, Кирил Ананиев остава финансов министър, Екатерина Захариева -на външните работи, Росен Желязков-на транспорта, социален министър отново ще бъде Деница Сачева, Костадин Ангелов-на здравеопазването, Десислава Ахладова- на правосъдието, Десислава Танева - на земеделието, Краси Кралев - министър на младежта и спорта, а Христо Терзийски-на МВР.

"Трябва ни да има стабилно правителство", добави той. После обясни и мотивите за селекцията на новите министри.

"Любен Дилов-син предлагаме за министър на туризма и се надявам, че сценаристите, които сега яростно използват обидни епитети, трябва да ти кажат защо не те харесват и защо са против теб.

Депутатът Александър Иванов е предложен за министър на регионалното развитие, тъй като е младо лице и част от обновлението. Не че не са се справили Нанков и Аврамова.

Жечо Станков у ново лице - министър на икономиката, Делян Добрев - на енергетиката, завършил "Харвард", преби ги всички в Хасково и го реабилитираха самите хора след клеветите по негов адрес, като гласуваха за него. 

Дончев безспорно е най-големия капацитет в еврофондовете. А е интересно, че те говорят само първия план за 12 млрд. евро, а за другите 30 млрд. нямат никаква идея, а имаха достатъчно време да се подготвят - цяла година близо. Дори им предлагахме да се включат, защото, ако те са хитри и коварни, да гласуват правителството и да се гавраят с вас, но едва ли тщеславието им ще го позволи.

Екатерина Захариева, Кирил Ананиев, Деница Сачева - най-добрия социален министър, който сме имали, Десислава Ахладова, Костадин Ангелов остават. Ангелов във Варна победи Трифонов с над десет процента".

Борисов подчерта, че и като външен вид министрите му не са по-долу от новите лица на опозицията.

"Нали те са умни, знаещи? Но и ние си имаме красиви - Вельов да си покаже плочките като този на правната комисия. Видяхте ли какво момченце е, плочки има. Ама и Калин има. Така че има какво да покажем.

А иначе искам ГЕРБ и СДС да останете държавници, защото и можете и ще го покажете, както сте го показвали. А те да влязат в ежедневието, да си гледат плана, имат човеци, които да им го представят, а и тайно звънят. Но аз съм виновен, че навремето тайно се срещах с тях, не че нещо им стана, те развалиха моята репутация, но не и тяхната'', припомни премиерът по повод Христо Иванов и "Демократична България".

"Страхлив е този, който няма отговорност да направи кабинет. Защото е много лесно да обясняваш кой е страхлив, но това се измерва само по едно - дали можеш да носиш отговорност. И аз я носих от сутрин до вечер! Истерични злобни хора винаги са ме плашили, те са деструктивни, но политиката не е да псуваш, да крещиш и да плашиш. Това го правят мутрите", заяви още той по повод новите партии в Народното събрание.

Бойко Борисов коментира и коалициите, които ГЕРБ е правила. "Ако някой си мисли, че с патриотите ми е било лесно. Само Каракачанов остана докрай, за да изпълни ангажиментите си. Търсихме подкрепа от ДПС няколко пъти по евро-атлантически теми и те я дадоха. Например, за покупката на F-16", каза той.

Според Борисов опозицията в парламента, ако желае, може да приеме или отхвърли представения от ГЕРБ План за възстановяване и устойчивост.

"Служебното правителство означава страх и безотговорност", категоричен е премиерът в оставка.

После се оплака, че трябва да приключва сбирката с кандидат-министрите, защото "конците му вече кървят" след направените пет операции на коляното.

Накрая Борисов разкри как в личен разговор преди време Любен Дилов  му казал, че опонентите му не подозират колко е умен и наясно с нещата лидерът на ГЕРБ. Стигна се и до въпроса кой колко е чел. "Винету" не е една книга, а са два тома, те и това не знаят", отбеляза Борисов по повод на шегите по негов адрес за любимата му книга.

Очаквайте подробности!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (39)

Сеирджия

Сеирджия

20.04.2021 | 20:14

Ега си държавата, щом аз съм й министър на културата... каза Калин Вельов и заквича, както всички си спомнят от един риалити формат. Чалгарите се зарадваха, културните дейци заплакаха... И като започне сега един културен подем... Никой не може ни стигна!

Отговори
2 0
МАЙТАПЧИИ

МАЙТАПЧИИ

20.04.2021 | 17:44

Абе не е ли редно Даниел Митов да представя проектокабинета си?? Нали той, Даниел Митов, е кандидат министър-председател?

Отговори
3 2
Сик

Сик

20.04.2021 | 17:25

Цяла България му се смее на мутрата, който се скри в болницата, за да не отиде в парламента. Интересно навремето имаше време да ходи по пътищата да обяснява на работниците как се полага асфалта, а време за парламента време няма.

Отговори
4 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

20.04.2021 | 15:48

Скорошно оздравяване на Борисов! Предложения кабитен е добър и ако имат разум опозицията ще го приемат!

Отговори
4 6
Пантелей

Пантелей

20.04.2021 | 14:47

Пътнико свиден,пътнико стар.Тръгнал да видиш бай Ставри у софийския. Строг,но справедлив.

Отговори
5 3
Националсоциалист

Националсоциалист

20.04.2021 | 13:31

Честит празник на всички нормални българи и националисти . Днес на тази Светла дата се е родил най великия човек живял някога на планетата- обеденителя на Европа и света,защитника на България и Европа , човека допринесъл за ЧОВЕШКОТО И ЕВРОПЕЙСКОТО САМОСЪХРАНЕНИЕ ,издигнал думата НАЦИОНАЛСОЦИАЛИЗЪМ в идеал философия вяра политика. Защитника на бялата европейска раса ,нейната ЧИСТОТА и расовата хигиена , човека борил се със сатанинския ционизъм и терористичния еврейски болшевизъм ,нашият скъп другар,учител ,пътеводител и приятел -нашият вечен фюрер АДОЛФ ХИТЛЕР ..... ЗИ ХАЙЛ

Отговори
3 8
намръщенЪ

намръщенЪ

20.04.2021 | 13:51

Я, полека! И твоят е като всички тоталитаристи, 45 години страната му бе разделена заради идиотизмите, които стори, а да ти кажат "немец" на много места(не само в червената империя) си беше направо обида. И втори съвет - поспомни си немския, "Зиг"(Zig), а не "Зи", това е спрежение на една от фомите на глагола "Да живее")

Отговори
1 6
Иво

Иво

20.04.2021 | 14:07

ХАП-ЧЕ-ТА... пий си ги

Отговори
2 0
Нали

Нали

20.04.2021 | 13:23

Майната изтрещя! Толкова енергия хвърли да троли и да лъже, чупи си клавиатурата да пише лъжи за "кражби, мутри, корупция" и т.н. опорни точки а сега излиза, че положението му се изплъзва от контрол! Видя се, че служи на шайка платена от мафията с цел дестабилизиране на държавата! Бойко Борисов е победителят на тези избори! Майна, картинката в България е такава-"лети орелът Бойко Борисов и бавно и могъщо се носи на високо, долу в ниското шепа новоизлюпени врабчета пърхат с крилца и чикчирикат нещо си"!

Отговори
7 11
Бухалка

Бухалка

20.04.2021 | 13:14

Бойко Борисов докарва до истерия червените тролове

Отговори
9 13
намръщенЪ

намръщенЪ

20.04.2021 | 13:53

Те са си истерици по ген. Как щяха да направят атентати като този от 1925г. в църквата "Св.Неделя"?

Отговори
5 5
юрист

юрист

20.04.2021 | 13:12

Не е ли редно Митов да си представи кабинета.Нали ще става премиер.

Отговори
10 5
Гошко

Гошко

20.04.2021 | 13:21

Редно е, ама нали знаете #КОЙ командва парада в тази партия?

Отговори
12 4
Нали

Нали

20.04.2021 | 13:28

Митов ще си представи проекта за кабинет! Трябва да си прoст за да питаш това след като знаеш, че по време на интервюто още не беше връчен мандат за съставяне на правителство! Но толкова си можете чeрвените цървули!

Отговори
6 8
Нали

Нали

20.04.2021 | 13:39

Гошко, а когато дойде време учиндолският да съставя правителство, КОЙ ще му го обяви? Чистачката ли?

Отговори
6 4
Вива

Вива

20.04.2021 | 14:08

Да, редно е, но ако е лидер на политическа партия. А това момче е бушон. Той презставя само себе си, ако и това може!

Отговори
6 2
Дракони защитниците

Дракони защитниците

20.04.2021 | 12:24

Бойко Борисов е пътник юздите по Емва друг на негово място

Отговори
5 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?