Следвайте ни

Борисов обяви лоша новина за Брекзит: Готови сме за без сделка ВИДЕО

viber icon

"Брекзит е изключително важна тема, но за съжаление към момента е по-вероятно да няма сделка между Европейския съюз (ЕС) и Великобритания. Затова трябва да сме готови", това написа премиерът Бойко Борисов в личния си фейсбук профил.

"На днешното заседание на Министерския съвет приехме план при Брекзит с или без сделка. Той предвижда законодателни и информационни дейности, както и сключването на двустранни и многостранни споразумения в различни сфери, в случай, че ЕС не предвижда общ подход за действие в тях при оттеглянето на Великобритания без сделка", допълни премиерът.

"Продължаваме да подпомагаме българското образование. Даваме общо 2,3 млн. лв. на общините за реализирането на 4 образователни програми.

С тези средства ще се модернизират 7 професионални гимназии и средни училища и ще се подпомогнат 125 училища за дейности по проследяването на личните постижения на учениците, а 153 учебни заведения ще получат средства за подготовка и обучение на екипи, които да помагат за по-плавния преход между отделните етапи на обучение.

Със сумата от 149 750 лв. пък Астрономическата обсерватория в Димитровград ще бъде оборудвана с нов дигитален планетариум", каза още Борисов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Мутата

Мутата

04.11.2020 | 13:04

Чукундур, кой те пита.

Отговори
7 6
Ваня

Ваня

04.11.2020 | 16:56

Много се смях на този коментар. Така де, пита ли го някой, ами... последната дупка на кавала.

Отговори
1 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?