Следвайте ни

Борисов обяви кога България ще излезе от пандемията ВИДЕО

viber icon

До края на месеца ще минем 700 000 ваксинирани, убеден съм. Това означава към 1,5 млн. българи да са или ваксинирани, или да имат антитела. Разчитам много на личните лекари - по 10-15 000 ваксини на ден да се поставят. До май-юни ще излезем от пандемията. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който инспектира новата спортна зала в град Бяла, област Русе. Заедно с него е и спортният министър Красен Кралев.

Поетапно започваме да разхлабваме мерките. Сутринта имахме съвещание. От понеделник тръгват детските градини и яслите. Училищата тръгват в момента, в който се върнат децата от ваканция. Отваряме и откритите площи на заведенията. На първо място в заповедта са театрите, филхармониите, галериите, музеите. Започваме поетапно - от 30%, през 50% и нататък. Отваряме фитнесите и СПА центровете. Зимните ни курорти работят на макс, каза още премиерът.

По думите му това е оптималният вариант между мерки и щадене на психическото здраве на хората.

Борисов припомни, че в града първо са направени пожарната и училището, а сега и залата, която да се използва и като физкултурен салон.

Направили сме много. Това, което е важно да се каже на хората тук, че "Хемус" се строи на пълни обороти, а скоро започва и трасиране на отсечката на пътя Велико Търново-Русе, уточни премиерът.

Премиерът коментира и фалшивите новини, с които ги заливат опонентите: "Нищо не са направили, но иначе да бърборят, нямат равни", заяви Борисов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Нина

Нина

30.03.2021 | 17:21

Тоя що не иде доброволец малко в ковид-отделенията, та белким му увре главата. Когато един пожарникар се произнася по чисто медицински въпроси, а пък медиците около него не смеят да гъкнат, какво очаквате. Жална ни майка.

Отговори
6 2
Бай Ставри

Бай Ставри

30.03.2021 | 13:37

Когато излезем от пандемията, някои другари ще са вече в затвора!

Отговори
6 3
Сик

Сик

30.03.2021 | 12:37

Смири са бе, заради тебе умряха толкова хора. Отивай си, омръзнал си на всички.

Отговори
13 4
Т.В.

Т.В.

30.03.2021 | 12:32

От колко години слушаме обещанията ти за околовръстното от Асеновградско до Скобелева майка. Само празни обещания, цяло лято пак ще спим на затворени прозорци а ти си откривай една след друга спортните зали в села с по две бабички.

Отговори
12 4
Да да

Да да

30.03.2021 | 12:19

Значи от пандемията ще излезем точно никога! С м.алоумните ти мерки и болния ти мозък нямаме никакъв шанс!

Отговори
10 6
Да да

Да да

30.03.2021 | 12:19

Значи от пандемията ще излезем точно никога! С м.алоумните ти мерки и болния ти мозък нямаме никакъв шанс!

Отговори
9 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?