Следвайте ни

Борисов: Няма по-важна магистрала от “Хемус”

viber icon

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на АМ "Хемус" в отсечката от пътен възел „Белокопитово“ до п.в. „Буховци“. 

Отсечката е на пътя Търговище-Шумен, а на инспекцията присъства и вицепремиерът Томислав Дончев.

"Вече се полага чакъла на място. Огромни са съоръженията в отсечката. Много е красива България, само да се направят пътища", категоричен бе Борисов. 

"Навсякъде правим съоръжения, за да свърваме стария път със селата", разкри той.

"Ако беше лесно да се строи, да го бяха направили, да не са ни чакали нас. Навремето нямаше отчуждителни процедури, а не построиха нищо", коментира премиерът, след като Дончев отбеляза, че строителството на автомагистралата е по-скъпо и по-сложно от всяка друга. 

"Когато пътя стане ще имаме истински магистрален пръстен", заяви Дончев, а Борисов допълни, че няма по-важна магистрала от "Хемус". 

"Само да се довърши и в Северна България ще започне развитието", категоричен бе министър-председателят. 

"Близо 8 месеца археолози работиха на отсечката. Излизат добри находки, сега с тях имаме по-добра връзка и бързо се изкарват ценностите и се вкарват в музеи. Благодаря на археолозите, че освободиха трасето бързо", допълни Бойко Борисов.

"Трасето се строи бързо. От Търговище до Белокопитово може да се минава. Няма делник, няма празник - всички работят усърдно. Всички необходимо сме го разплатили", разкри Борисов пред журналисти. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?