Следвайте ни

Борисов: Несигурният резултат от изборите ще влоши положителната перспектива на рейтинга ни ВИДЕО

viber icon

Несигурният резултат от изборите ще влоши положителната перспектива на рейтинга на България, каза днес премиерът Бойко Борисов.

България е единствената държава, която повишава през февруари положителната перспектива на рейтинга, докато другите държави остават на ниво стабилна перспектива.

Заедно с премиера са министърът на финансите Кирил Ананиев и шефът на образователното ведомство Красимир Вълчев при поредната инспекция в страната.

„Винаги сме уверявали президента Радев, че сме стабилни финансово в дългосрочен план. Без да коментирам излишно доклада на Fitch Ratings това искам да го сложите на сайта на финансовото министерство, за да може всички да проверят какво пишат най-добрите финансисти в света.

Това е за всички, които казват, че сме омръзнал и ако дойдат на власт те с малките си проценти ще стане нещо много интересно“, каза Борисов.

„Във всичките години, когато разни коалиции идваха на власт си спомняте, че една по една бяха спирани всички европейски програми. Те се опитваха да се оправдаят, че ние сме били преди тях и видиш ли заради това било така. Но като дойдем ние от ГЕРБ на власт всички фондове работят“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

„За опонентите ми промяната е несигурност, защото е елементарно да се види – когато сме ние оценките са стабилни и добри.

БСП например са шампиони – при тях са фалирали куп банки“, допълни Борисов.

„Да кажеш, че у нас е разруха и сме фалирали е откровена лъжа. Толкова много сме направили – хората го оценява“, каза Борисов .

„Киро, ти си правил някоя мошенгия, защото опровергава тези, които сега лъжат, лъжат, лъжат от сутрин до вечер по телевизиите. Ако не си правил мошенгия мога само да те поздравя“, пошегува се премиерът с финансовия министър.

 

„Обръщам се към тези, които правиха протест за влизането ни в Еврозоната. Докладът показва, че това е един от най-големите ни успехи.

Неблагоприятно е да дойдат други да управлява. Неблагоприятно политическо развитие е сегашната коалиция да не управлява. После ще си хапем ръцете и ще се чудим защо се върнахме с развитието на страната с 2-3 години“, каза още премиерът.

Борисов коментира и ситуацията с  ваксинирането: „Вчера малко им се накарах, а гледате сега колко големи опашки от желаещи има за ваксиниране. Това ни е спасението – мощна армия от преболедували с антитела и мощна армия от васинирани“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Пеевска мАдрос

Пеевска мАдрос

20.02.2021 | 17:51

Високият рейтинг досега е донесъл САМО високи печалби на олигарсите

Отговори
22 2
Баце....баце... Идва му краят

Баце....баце... Идва му краят

20.02.2021 | 14:16

Баце с такива като маминия. Баба мента. Ташковите. Гърнето спартачето все отбор подбрани кра.ди за какъв рейтинг бълнуваш.??!!??

Отговори
7 2
Рейтинги и евро-далавери

Рейтинги и евро-далавери

20.02.2021 | 13:19

С главен прокурор Гешев, какъв рейтинг можем да очакваме?!

Отговори
9 2
да да

да да

20.02.2021 | 13:10

Като гледам колко въшливи червени тролове пишат тук ясна е работата.

Отговори
2 8
Име

Име

20.02.2021 | 12:52

Много ПКП се навъдиха , това също ни смъква , ама духовно.

Отговори
10 2
ТИКВОЯД

ТИКВОЯД

20.02.2021 | 12:16

ТИКВОЧ КОРУМПИРАН, ПОВИШАВАТ ГО ЗАЩОТО ЗНАЯТ ЧЕ СЛЕД 4,04 ЩЕ ВИ ИЗХВЪРЛЯТ .

Отговори
14 3
само питам

само питам

20.02.2021 | 11:59

Всичко ни е ОК, а сме все последни. Що тъй бе, другарю Борисов?

Отговори
18 3
Еднопосочен билет

Еднопосочен билет

20.02.2021 | 11:46

Тиквун си е приготвил куфарите за позорно бягство Въпрос за едно нощно шкафче с кюлчета злато и пачки с евраци Каква ли ще му бъде дестинацията на позорното бягство ?

Отговори
14 3
КАРАЯНЧЕВАТА - ПКП

КАРАЯНЧЕВАТА - ПКП

20.02.2021 | 11:41

МДА, НАЙ-ДОБРЕ ДА СИ ОСТАНЕМ НИЙ-КОМУНЯГИТЕ ГЕРБЕРАСТИ ПОД МЪДРОТО РЪКОВОДСТВО НА БАШИБОЗУЦИТЕ ОТ ДПС-то. ДРУГИТЕ ДА ОДЯТ ПЕША БЕ.

Отговори
12 3
Кам  да  бяха

Кам да бяха

20.02.2021 | 11:32

Всички министри като премиера и като финансовия министър.

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай