Следвайте ни

Борисов: Когато учители, ученици, директори и родители работят заедно, успехът е гарантиран

viber icon

Премиерът Бойко Борисов честити на всички ученици, учители и родители първия учебен ден. Ето какво написа той във фейсбук:

Честит първи учебен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, успех и спокойни дни! В условията на нестихващ коронавирус ще се появят проблеми и теми, които уверявам Ви ще решаваме заедно, търсейки най-верните решения.

"Не мога да не отбележа, че в една непривична и необичайна ситуация, българската образователна система се справи по един достоен начин в условията на епидемия. Въвеждането на обучението от дистанция в електронна среда със сигурност не беше лесно, но най-важното е, че учебната година, изпитите и матурите приключиха успешно. Учители и ученици, директори и родители – всички участваха в процеса и доказаха, че когато работят заедно, успехът е гарантиран. През предстоящата учебна година със сигурност ще има още много предизвикателства, но съм сигурен, че ще се намират най-добрите решения. За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим начин децата да бъдат в своята естествена среда – на училище, заедно със своите учители и приятели. За първи път от половин година насам децата ще посещават училище. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се ситуация не беше лесна. Сега всички трябва да бъдат внимателни и да спазват препоръките на специалистите. Те са важни и не трябва да се пренебрегват. Вирусът е още сред нас, случаите в света не намаляват", написа още премиерът. 

 "Продължаваме политиката за увеличаване на учителските заплати. И през новата година ръстът ще е над 15%. Така ще изпълним поставените цели в началото на мандата за двойно увеличение на учителските заплатите за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да полагаме усилия в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дългосрочен план е образованието и инвестициите в него! На добър час на всички!", написа още той. 

Коментари (10)

В.  .Б

В. .Б

15.09.2020 | 16:45

Само учителите и полицаите ли леят пот в тази държава, та само за техните заплати мисли този, или така му отърва. Оставка.

Отговори
4 5
Кунчев

Кунчев

15.09.2020 | 16:37

Елементарен, нагъл тип, готов с чужди пари и дявола да купи. Незнам що за човек трябва да си за да гласуваш за това чудовище.

Отговори
4 5
Н2о

Н2о

15.09.2020 | 15:49

Не пропусна да съобщи, че се очаква повишение на заплатите на учителите. Така се печели власт, познавам една дето му се връзва.

Отговори
2 6
Времена и нрави

Времена и нрави

15.09.2020 | 12:52

Бойко-бицепса ще остане в историята, но няма да е по положителен от Тодор Живков.

Отговори
4 6
Що не вкараш

Що не вкараш

15.09.2020 | 11:43

Винету в задължителната литература, бе тулуп. То с една книга в България се става министър председател.

Отговори
10 5
Luud

Luud

15.09.2020 | 10:46

Човек с една прочетена книга да е начело на държавата и да говори за образование...........ПАРОДИЯ

Отговори
14 6
Анонимен

Анонимен

15.09.2020 | 10:32

Един илитерат, осъден за лъжа, със съмнително минало и неясно бъдеще, станал известен по цял свят с простащината и с каруцарския си език, си позволява да поздравява от виртуалния си бункер децата? - наистина няма такава държава. В системата на образованието е съсипия, с такава власт - толкова.

Отговори
16 7
Анонимен

Анонимен

15.09.2020 | 10:30

Абе тоя ТУЛУП няма ли да идва на работа, кодекс за него няма ли?! Повече от 2 месеца не е посещавал работното си място.... Хиляди негови почитатели го чакат с отворени обятия!!!

Отговори
16 6
Попов

Попов

15.09.2020 | 10:13

И българското знаме отзад.. При първия протест, нямамало нито един полицай от столицата, за да можело да удрят, без да се притесняват от познати.

Отговори
14 5
пародия на държава

пародия на държава

15.09.2020 | 09:43

Вместо крадливия пeдераст от снимката да е в затвора, дава акъли и философства.

Отговори
20 8

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?