Следвайте ни

Борисов: Където няма зарази, отваряйте училищата!

viber icon

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията. 

„Това не са лесни задачи и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата вкъщи носи своите рискове - обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато взимаме решения“, категоричен беше премиерът Борисов. По думите му локалното вземане на решения за преминаване към електронна среда на обучение остава най-правилният подход за учебните заведения. „Този метод е правилен – там, където няма зарази, децата да учат. Другите места – следете броя на заболелите, така че да щадим и учителите и използвайте родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца. Ние мислим най-доброто“, подчерта министър-председателят. 

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време. „Обсъдихме с министър Ангелов, следим стойностите и даваме възможност да се прилага в училищата подход на редуване присъственото обучение и обучението в електронна среда“, допълни Вълчев. Той посочи, че е обсъждано и ще бъде предложено решение за задължително носене на защитни маски в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас. Министърът на образованието посочи, че до момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

231

231

18.11.2020 | 16:03

В грешка сте всички. На този от снимката му казаха от Брюксел чиновниците че ние трябва да работим ив пандемия та а те ще въвеждат локдаун за да оцелеят

Отговори
3 2
Киро

Киро

18.11.2020 | 13:09

Тиква проста, и от медицина започна да разбираш. Цяла Европа е затворена, той се загрижил за обездвижването на децата.

Отговори
8 2
000000

000000

18.11.2020 | 11:43

Какво сочиш бе? Ти диктатор ли си,къв си? Съсипа държавата. Беден и неграмотен народ! Ето до тук доведе управлението ти. Много си си повярвам!

Отговори
16 2
666

666

18.11.2020 | 11:42

За съжаление българите ще платят с много изгубени човешки животи за да може мутрата и шайката му да останат на власт.Народ,който си избира да го управляват мутри и простаци си заслужава жалката съдба.

Отговори
18 2
Г.лупаци

Г.лупаци

18.11.2020 | 11:40

Ужас! Кой кой съветва! Баш либералните мерки ще ни изядат главата,ама на т.улупа няма кой да му каже! По цял свют затварят училищата,ние отваряме! Абе вие нормални ли сте? Като нямате мозък гледайте какво правят другите. .аси м.алоумниците!

Отговори
18 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?