Следвайте ни

Борисов и Аврамова обясняват за ТОЛ системата в парламента

viber icon

Депутатите ще изслушат днес премиера Бойко Борисов, регионалния министър Петя Аврамова и представители на Агенция "Пътна инфраструктура" за предстоящото от 1 март (според снощното решение - 27 март) въвеждане на тол системата и за пътищата, за които ще се изискват винетки.

За изслушване на премиера настояха от БСП. Според депутата Георги Свиленски има объркване сред хората по какви правила и какви суми ще трябва да се плащат. „Става ясно, че даже и устройствата, които трябва да ползват превозвачите ги няма. Затруднението и хаосът, който предстои на 1 март, свързан с въвеждането на тол системата, е пълен“, каза той.

От ГЕРБ предложиха в изслушването на участват регионалният министър Петя Аврамова, председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски и Олег Асенов - член на Управителния съвет на Агенцията. 

В дневния ред на депутатите е и първо четене на промените в закона за лечебните заведения, внесени от Министерски съвет. Те предвиждат промяна в режима по издаване на разрешение за осъществяване на лечебна дейност и регистрационния режим на лечебните заведения за извънболнична помощ и хосписите. Отпада изискването за заявителите да предоставят лицензия за използване на източници на йонизиращи лъчения за медицински цели, когато в лечебното заведени ще се използва такова медицинско оборудване, пише standartnews.com.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Санев

Санев

27.02.2020 | 07:46

А Лилито Павлова, защо не е поканена? Тя е "архитектът" на ТОЛ - системата!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?