Следвайте ни

Борисов благодари на църквата за помощта при ваксинирането СНИМКИ

Ще стартира изграждането на пречиствателната станция за нуждите на Рилската света обител

viber icon

"Каквото сме обещали за Рилския манастир - вече сме го изпълнили". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на срещата в Рилския манастир с Адрианополския епископ Евлогий, в която участва също кметът на община Рила Георги Кабзималски.

"С 6,5 млн. лв. бе завършено укрепването на срутището по пътя за Светата обител. Осигурили сме и 1,62 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води. В момента тече и реконструкцията и художествената реставрация на манастира, за която правителството отпусна 600 000 лв.", поясни Борисов.

Ще стартира изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на Рилския манастир, след като кметът на община Рила вчера оттегли жалбата си срещу проекта.

За изграждане на пречиствателното съоръжение за Рилската света обител на 17 юни т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1,62 млн. лв. Средствата бяха осигурени по молба на управата на манастира след посещение на премиера Борисов дни по-рано. 

„Благодаря, че вчера оттеглихте жалбата си за заустването и така пречиствателната станция ще заработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред кмета на Рила и Адрианополския епископ.

В хода на разговора епископ Евлогий акцентира, че щом времето позволи и температурите станат по-високи ще продължи извършването на строителната реконструкция и художествената реставрация на Рилската света обител. За целта през юни т.г. правителството осигури 600 000 лева. 

По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов изказа специална благодарност към Българската православна църква за подкрепата й във връзка с ваксинационната кампания срещу COVID-19 у нас. „Това е единственото спасение и се надявам, че все повече българи ще се ваксинират“, изтъкна премиерът Борисов. 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ILO

ILO

29.12.2020 | 12:05

Bopicov tikvata e npoc boklyk

Отговори
2 0
Истина

Истина

29.12.2020 | 11:31

Краставите кучета се подкрепят и си благодарят взаимно . ЗА пари директно връщат и гилотините ДА почнат да избиват българския народ

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?