Следвайте ни

Борислав Цеков: При нови избори Мая Манолова може да отпадне

viber icon

Белег на изключително ниска политическа култура е фактът, че всички нови партии влезли в Парламента, се обявяват против ГЕРБ, а не са способни да се обединят дори около тази обща платформа. 

Това каза за „Марица“ бившият депутат д-р Борислав Цеков. Според него, с караниците си и първите внесени законодателни инициативи – промяна на изборния закон и спорове за депутатските заплати, новите партии показват и липса на държавнически качества и политическа незрялост. 

Д-р Цеков не изключва възможността при нови избори да има лека, но съществува промяна в картината в парламента.

„Възможно е ГЕРБ да увеличи с 2-3 мандата своята група, а Слави Трифонов да падне с малко. Напълно е възможно да има промяна в броя на парламентарните групи и състава му. Партията на Мая Манолова може да отпадне, а Обединени патриоти да прескочат бариерата от 4% и да влязат“, каза докторът по Конституционно право. 

Партия ГЕРБ пак няма да имат достатъчен брой депутати, но поне ще разполага с поне един съюзник – такъв, какъвто сега няма. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Gele

Gele

27.04.2021 | 17:12

Ne trqbva da q ima tazi v Parlamenta. Ami Doncheva na Pavel I na Iliq Pavlovi advokat be. Sramota cherveni izrezki.

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?