2374
Следвайте ни

Боян Расате отива на съд

viber icon

Софийската градска прокуратура (СГП) повдигна окончателно обвинение на Боян Расате като внесе срещу него в съда обвинителен акт.

Според събраните по делото доказателства на 30.10.2021 г. около 17:30 часа обвиняемият заедно с група хора – мъже и жени, неустановени по делото, нахлули в офис на Фондация „Р. Ц. Б.“ на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в гр. София, където била организирана среща на тема „Помощ на транссескуални лица“.

Обвиняемият нанесъл удар с ръка в областта на лицето на намираща се в офиса жена, заедно с неустановените хора събаряли рафтове, чупили вещи, пръскали със спрейове стени и бюра. След това напуснали офиса на Фондацията.

Наблюдаващият прокурор е преценил, че хулиганството по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Досъдебното производство е започнато в 05 РУ-СДВР под надзора на Софийска районна прокуратура и впоследствие е изпратено по компетентност на СГП с оглед на това, че Расате бил независим кандидат за президент в изборите, насрочени за 14.11.2021 г. Разследването е възложено на следовател от отдел „Следствен“ към СГП.

След разрешение на Централната избирателна комисия, дадено по мотивирано искане на главния прокурор след предложение на наблюдаващия прокурор в СГП, на Расате е повдигнато обвинение, предявено му на 03.11.2021 г. от следовател от отдел „Следствен“ при СГП в присъствието на служебно назначен защитник.

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествие, иззети са следи, приобщени са веществени доказателства, разпитани са множество свидетели и извършени няколко разпознавания, изготвени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали.

Обвиняемият е български гражданин, с висше образование, неосъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“, платима в пари, в размер на 5000 лева, която е внесена.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото от Софийски градски съд.

Разследването продължава по отношение на неустановените по делото лица.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

13.01.2022 | 16:12

ЗАТВОР -НО ЗАЩОТО Е В БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ РАЗМИНЕ С УСЛОВНО НО ТРЯБВА ДА ДАДЕ НА СЪДА ОЩЕ ПАРИ--ЗАСЕГА ДАДЕ 10-000-ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ БРЪКНЕ ОЩЕ С ТОЛКОВА--КАТО Е ТОЛКОВА БАБАИТ ДА ОТИДЕ ДА БИЕ НЯКОЙ ПОЛИТИК-ЗАЩОТО ОТ ТЯХ ИДВА ВСИЧКОТО ЗЛО

Отговори
4 3
американското посолство бди

американското посолство бди

13.01.2022 | 15:48

Не е лесно да си джендър, пляснал един шамар на някаква джендърка, която се мисли за мъж, пък тя се насрала, като жена!

Отговори
5 6
Сбъркал си адреса, дрОгарю!

Сбъркал си адреса, дрОгарю!

13.01.2022 | 18:53

Тоя гамен отдавна трябваше да търка наровете за разпалване на омраза! Нооо...има време! На всяка свиня и идва Коледата!

Отговори
4 5
нали

нали

13.01.2022 | 21:03

Пенди, обичаш отзад, нали?

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?