1939
Следвайте ни

Боян Расате изчезна, прокуратурата го издирва

viber icon

Кандидатът за президент Боян Расате изчезна след като ЦИК свали имунитета му по искане на прокуратурата.

Софийската градска прокуратура предприе действия за призоваването на Расате с цел явяването му пред разследващия орган за предявяване на постановление за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, съобщиха от прокуратурата.

По искане на главния прокурор на Република България Иван Гешев Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение за привличане на Расате към наказателна отговорност. Като кандидат за президент Расате е „лице с имунитет“ и с оглед разпоредбите в Изборния кодекс, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на ЦИК.

Съгласно разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс призоваването се извършва на посочените по делото адреси в страната, като призовката се връчва не по-късно от 3 дни преди датата за предявяване на обвинението. Той не е открит на постоянен и настоящ адрес, както и на други известни по досъдебното производство адреси.

Софийската градска прокуратура ще предприеме всички необходими действия съгласно правомощията си по закон с цел извършване на действия по разследването с участие на обвиняемия.

Досъдебното производство е образувано за това, че на 30.10.2021 г. Расате в съучастие като извършител с други неустановени лица, е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителна дързост. Установено е, че около 17.30 ч. той заедно с група лица влезли в офис на фондация на бул. „Княз Ал. Дондуков“ в гр. София и започнали да крещят, да събарят мебели и да пръскат стените със спрей.

Предстои наблюдаващият прокурор да прецени каква мярка за неотклонение да бъде взета спрямо обвиняемия.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

пфффффф

пфффффф

02.11.2021 | 19:45

Да му серат всички лесбийки фостата на тоя селси олигофрен....

Отговори
3 1
Майна

Майна

03.11.2021 | 00:46

Да го тура в на майка ти устата бо-клук джендърски.

Отговори
1 0
Шъ му пръднете на у ...я

Шъ му пръднете на у ...я

02.11.2021 | 19:38

Искаш да кажеш бетер чифутите Ама и ние Българите не сме лесни А ко щеш МНОГО НЕБОГОУГОДНО ЗЛОПАМЕТНИ Зъб за чейне и кило кръв за две Инчи не съм те ..рорист Просто хайдут

Отговори
3 1
Мимето

Мимето

02.11.2021 | 19:15

ЛГТБ не прощава, бетер фашисти са.

Отговори
2 3
333

333

02.11.2021 | 21:28

И техния ред ще дойде

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?