Следвайте ни

Бойко сложи Тотю на дузпата

viber icon

Премиерът Бойко Борисов намекна за ремонт на кабинета. В предаването „Опасно близо" с Диана Найденова той призна, че не е доволен от социалния министър Тотю Младенов.

Министър-председателят даде ясно да се разбере, че не му харесва, че се налага той да обяснява защо се предприемат непопулярните мерки в социалната сфера. „Ролята на министъра не е да се прави на добър за публиката," заяви той и добави, че социалният министър трябва да разяснява пред синдикатите правителствените позиции.

Виждате, събитията вървят бързо. Да отива при синдикатите и да обяснява защо, заяви Борисов в отговор на въпрос колко време остава на Тотю Младенов.

По-рано от КНСБ и КТ „Подкрепа" се договориха за общ протест срещу предложението на Симеон Дянков да се повиши с една година пенсионната възраст и да се премахне допълнителното възнаграждение за стаж и професионален опит.

По отношение на железничарската стачка Бойко Борисов упрекна синдикатите, че не са протестирали преди години, когато „са виждали кака влакът лети в пропастта." Той потвърди, че 2000 души трябва да бъдат съкратени и заяви, че иска да спаси железницата.

Министър-председателят изрази недоумение защо в един селски кантон трябва да работят 10 човека, когато бариерата може да бъде вдигана електронно. По думите му именно това е и целта на реформите.

Борисов успокои, че парите от Световна бака по отношение на заема за БДЖ са сигурни и че след извършване на реформите те ще бъдат вложени в железницата.

Запитан каква е оценката му за работата на здравния министър Стефан Константинов, Борисов изрази своето задоволство от нея, като изтъкна за негови постижения въвеждането на електронни рецепти и овладяване на дълговете на болниците.

Относно бъдещия правосъден министър премиерът не беше особено словоохотлив, като само каза, че това ще се случи в деня на приемане на Бюджет 2012 или на следващия ден. Стана ясно, че това е жена, която е много добре приета в Брюксел.

На въпроса с какво се занимава той заяви: „Работата си" и отказа да съобщи повече подробности.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

социалния наблюдател

социалния наблюдател

21.11.2011 | 00:00

Г-Н БОРИСОВ ВЗЕМИ МЕ ЗА СОЦ . МИНИСТЪР ДА ВИДИШ КАК ЗА ЕДИН ДЕН ШЕ ГИ ОПРАВЯ ВСИЧКИ БАКИИ В ТАЯ ДЪРЖАВА , И ЛОШИЯ МАТРИАЛ И ТЪРТЕИТЕ И ВСИЧКИТЕ ....КАКВИ СА ТИЯ РАБОТИ ....РАБОТИЛ ,НЕРАБОТИЛ ВСЕКИ ЗА ПЕНСИЯ ДРАПА , ТАКА НЕ МОЖЕ , КОЙ КОЛКОТО Е ВНЕСЪЛ , ТОЛКОВА ЩЕ ХАРЧИ - КАКВА СОЛИДАРНОСТ , КАКВИ ГЛУПОСТИ , КАКВИ КЛАСОВЕ , КАКВИ СИНДИКАТИ ? И СЪКРАЩЕНИЯ МУ Е МАЙКАТА , И НА ГОЛЕМИТЕ ОТПУСКИ - РЯЗАНЕ ...МНОГО БАЧ ИМА , НЕ МЕ Е СТРАХ МЕНЕ ОТ ТИЯ РАБОТИ ....ЕДНА КОЛА , ДВЕ ТРИ СЕКРЕТАРКИ И ГОТОВО , ТУЙ МУ Е ЦАКАТА ....А АКО ТАКОВА - ОБАДИ СЕ , ПОЧВАМ ВЕДНАГА ... И ЗАПЛАТА НЕ ЩА , САМО ЕДИН ПРОЦЕНТ МАЛЪК ОТ ИКОНОМИИТЕ ШЕ МЕ СТИМУЛИРА ...

Отговори
0 0
123

123

20.11.2011 | 23:32

АМИ КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРИЕМЕТЕ НЕПОПУЛЯРНИ МЕРКИ , ТО ТОГАВА ПРИЕМЕТЕ ПОПУЛЯРНИТЕ - ИЗХВЪРЛЕТЕ ОТ ПЕНСИОННАТА СИСТЕМА ВСИЧКИ ФАЛШИВИ ПЕНСИОНЕРИ СЪС ПРЕИЗЧИСЛЕН ТРУДОВ СТАЖ , ТЕЗИ ТЪРТЕИ ЛЕЖАТ НА ГЪРБА НА ВСИЧКИ ЧИЯТО ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ ИСКАТЕ ДА ВДИГАТЕ ... ТРИ НЕ Е РАВНО НА ПЕТ И ЕДНО НЕ Е РАВНО НА ТРИ , АМА КАТО НЕ СТЕ ХОДИЛИ НА УЧИЛИЩЕ КОЙ ВИ Е ВИНОВЕН ...С ТЕЗИ ПРИВИЛЕГИИ ДОНИКЪДЕ НЯМА ДА Я ДОКАРАТЕ , И ТЕЗИ ЗАКОНИ КОИТО СЪЗДАВАТ НОЖИЦА НА ДОХОДИТЕ , И ТЯХ ОТМЕНЕТЕ , АМА ГУШИТЕ НА ВАШИТЕ ХОРА СА ПРЕПЪЛНЕНИ , ПОВРЪЩАТ ДИРЕКТНО В БАНКИТЕ ЧЕТИРИ МИЛИАРДА ГОДИШНО - СРАМ НЯМАТЕ ЛИ ... ОБИКНОВЕН СТАНДАРТЕН БЪЛГАРО УБИЕЦ ..... МНОГО ЖАЛКО ....

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?