Следвайте ни

Блокада в Бургас! Общината си върна пътя в парк "Росенец"

viber icon

Протестиращи блокираха централния вход на сградата на Общинския съвет в Бургас, където днес се провежда заседание, съобщи БНТ. Те настояха да бъде отменено решение на местния парламент, с което общинският път в имота,свързван с почетния председател на ДПС Ахмед Доган, става частен. По обяд общинските съветници отмениха своето решение и пътят си остава общински.

Пред входа на зала „Бойчо Брънзов" в Бургас протестиращите бяха поставили заграждения, на които пише „Строителен обект" и „Частна собственост", подобно на края на пътя в парк „Росенец". Протестиращите не допуснаха общинските съветници до залата и се наложи те да минат през задния вход.

Предложението за промяната на собствеността на пътя даде общинският съветник Константин Бачийски. „Повече от три месеца се боря срещу това решение и повече от три месеца от мнозинството на ГЕРБ ми обясняват как това не може да стане. Но както видяхме, когато ние не се предаваме, когато всички българи се надигнат, то тогава има възможност да се взимат решения в ползва на гражданите", обясни той.
А междувременно общинските съветници от ГЕРБ също внесоха предложение за отмяна на решението от април. Калояна Живкова обясни мотивите: „Нито едно решение не е толкова важно, ако ще разделя по този начин обществото. Този път по кадастрална карта влиза в частен имот. Това, което беше предложението на общината е да се направи такъв алтернативен, който да стига до самия бряг и да бъде изграден и паркинг."

Това обаче предизвика бурни дебати сред съветниците.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?