Следвайте ни

Близо 170 млн. лв. струва оградата по границата

viber icon


"Хасковска Марица"

169 309 121 лв. струва на сегашното правителство изграждането на оградата по границата ни с Турция, обяви зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев.
Той пристигна в парламента, за да отрече, че за съоръжението са дадени 250 млн. лв. Сумата бе обявена от трибуната на НС от депутата от БСП Драгомир Стойнев, съобщи Днес.бг.
"Нямаме раздути цени, имаме добре изхарчени пари на данъкоплатеца", каза той.
Зам.-министърът обясни, че ефектът от оградата е осезаем и той трябва да се гледа в комплект с изграждане на сензорните системи и на увеличение на хората, които работят до ограда.
"Анализ показва, че там където е изградена оградата, в пъти спада миграционния натик", каза още Гуев и прогнозира, че оградата вероятно ще бъде завършена следващия месец.
По-рано днес АБВ поискаха да се създаде анкетна комисия, която да разследва действията на властта в противодействие на миграционния натиск и средствата, изхарчени за оградата.


Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?