Следвайте ни

България открива европредседателството с концерт в Брюксел

Официалното откриване в Брюксел на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъде отбелязано днес с концерт в Центъра за изкуства "БОЗАР".

В програмата са включени произведения както от българската класическа музика и фолклор, така и от европейската музика. Те ще бъдат представени от Софийската филхармония с диригент Найден Тодоров, хор "Ваня Монева" с диригент Ваня Монева и със специалното участие на сопраното Соня Йончева и пианиста Людмил Ангелов. (Повече за програмата можете да научите тук)

В събитието ще вземат участие премиерът Бойко Борисов, президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърите за българското председателство Лиляна Павлова и на културата Боил Банов.

При посещението си в Брюксел, министър-председателят ще участва в конференция "Нова роля за Балканите: Решения за повече сигурност и по- добро управление на миграцията", организирана от фондация "Ханс Зайдел". В програмата му са предвидени и работни срещи, свързани с теми от европейския дневен ред.

Центърът за изкуства БОЗАР е най-престижното пространство за изкуство в Брюксел. Той е създаден след Първата световна война и е разположен на площ от 33 000 кв. м площ. Концертната му зала с 2 200 места е дом на Националния симфоничен оркестър на Белгия.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?