Следвайте ни

България измести Дубай като топ дестинация

viber icon

България измести  Дубай като топ дестинация. Страната ни е предпочитана също пред Италия, Турция, Испания и други страни.

Това показва социологическо проучване на Галъп, поръчано от Министерството на туризма и представено по време на заседанието на Националния съвет по туризъм. Изследването е направено сред граждани на Румъния, Чехия, Словакия, Сърбия, Украйна и Северна Македония. Потенциалните гости от тези страни биха предпочели семейна екскурзия, интересуват се повече от цена и качество на туристическия продукт у нас, а страховете им от коронавируса отстъпват на заден план.

Според анкетираните, близо една пета от румънците биха обмислили пътуване до България с цел туризъм още това лято и биха отделили най-много средства на ден - 130 евро, за престой между 10 дни и две седмици.

Сред изводите се отчита, че високият туристически сегмент, макар не така широко развит, е засегнат по-малко, както и че нишовите сектори в туризма се справят по-добре. Най-оптимистични нагласи за възстановяване на международния туризъм имат украинците. Очакванията са, че след отварянето на границите с Румъния и Чехия скоро ще има ново облекчаване на мерките в посока по-лесното придвижване на туристите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?