Следвайте ни

Бизнесът пита президента за скъпия ток

viber icon

Със скъпи съграждани се обърна към присъстващите в театъра президентът Румен Радев. Той взе участие в традиционния за Трифон Зарезан бизнес форум на Хасковската търговско- промишлена палата.

Председателят на ХТПП Янчо Янев е сред най-активните в търсенето на нови контакти, както и на всички форуми у нас и в чужбина, заяви Радев.  От сцената на театъра той призова изпълнителната враст за повече прозрачност и отчетност при обществените поръчки, отговори и на въпроси на бизнесмени.

Смятате ли, че сме пазарна икономика, при положение че цената на електроенергията скочи без причина със 100 и дори 200 процента, попита управител на дружество с износ в 30 страни. България е призната за пазара икономика, но в същото време има административна тежет, която я застрашават. Така е и в енергетиката,  която се опира на стратегията 2020, която приключва, а няма друга, отговори президентът. Той бе питан за еврозоната, а индийски гости-  за Брегзит. Президентът говори и за Съвета за стрататетгическо развитие,  указ за който се очаква до дни.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?