Следвайте ни

Бившият здравен министър нападна с остра критика Стойчо Кацаров

viber icon

Отявлена критика от страна на бившия здравен министър Костадин Ангелов, насочена към служебния ресорен министър Кацаров, се чу на парламентарното заседание днес. В речта си проф. Ангелов отхвърли твърденията за напредък във ваксинацията, който мин. Кацаров изтъкна като свой принос. 

Според бившата власт действията на сегашния кабинет са се провалили в няколко посоки като бяха  отправени директни обвинения към Кацаров и екипа му за престъпна небрежност и разколебаване на населението относно качеството на ваксините. Проф. Ангелов изтъкна, че по време на мандата на ГЕРБ желаещите да се ваксинират са скочили от 27% на 63%.

Освен това проф. Ангелов коментира информацията за напредък в имунизацията на населението над 60-годишна възраст. По негови данни в момента ваксинираните от тази група са 47,1%, докато техния дял до май месец е бил над 48%. Той изтъкна още, че прогресът на имунизацията, за който Кацаров говори, не отразява действителността и няма как да се прави съпоставка с управлението на ваксинационния процес преди служебния кабинет, тъй като в началото не е имало достатъчно ваксини.   

Живка Гецова

Живка Гецова

Сътрудник

Живка Гецова е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. По-късно прави магистратура по международна сигурност в Sciences Po, Париж, с насоченост към въпроси от сферата на глобалното здраве. Работила е за две европейски агенции и има опит в различни медии в страната и чужбина.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Луд умора нема

Луд умора нема

28.07.2021 | 22:34

Ами това им остава на цветарите - да клатят дърветата. Само да си мерят приказките, за да не ги ... изклатят в съда. Тоз гол шаран не се усеща, че утре тиквата няма да се сеща за името му. Както и биооръжието и Томчо бащицата...

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?