46
Следвайте ни

Бивш следовател за инцидента на АМ "Струма": Поведението на шофьора е неадекватно

viber icon

"Ясно личи, че поведението на шофьора на автобуса е неадекватно - той се удря в
мантинелата, минава вляво, вдясно по пътното платно, което ни говори, че нещо се е случило в този момент. Това коментира по БНТ бившият следовател в Националната следствена служба Георги Илиев след тежката автобусна катастрофа на АМ "Струма", при която вчера загинаха 45 души.

"Главната задача на разследващите е да се установи дали пожарът е възникнал преди или след удара в мантинелата и какво е горяло толкова много, защото аз оставам с впечатлението, че този пожар е бил много кратък и с много висока температура. За да има взрив, означава, че има натрупване на пари от летливо горящо вещество в самия автобус", обясни експертът.

Според него, разследването ще отнеме поне 6 месеца, но причината за инцидента ще бъде установена малко по-рано, а виновниците - по-късно.

Разследването задължително да се води от разследващи органи от нашата страна, но по закон Северна Македония е в правото си да води паралелно разследване, допълни Георги Илиев

Магдалена Милтенова - представител на Конфедерация на автобусните превозвачи пък добави, че участъкът е тежък, има един сериозен наклон, който може би е подвел шофьора, но не изключи и причината да е друга.

Според нея има тежък проблем на турската граница, тъй като там престоят е изключително дълъг понякога се налага да се чака с часове, което се отразява тежко на шофьорите.

"Това е нов автобус, той със сигурност е бил снабден с ограничител на скоростта", смята Милтенова.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

kkk

kkk

24.11.2021 | 08:59

Този е много умен ша знаити : "Според него, разследването ще отнеме поне 6 месеца, но причината за инцидента ще бъде установена малко по-рано, а виновниците - по-късно"

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?