Следвайте ни

Бивш кмет отива на съд за подкуп

viber icon

Бившият кмет на Костенец отива на съд за подкуп, съобщи БНР. В Специализирания наказателен съд е внесен обвинителния акт срещу Радостин Радев и бизнесмен, спечелил обществена поръчка, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Според прокуратурата в периода от февруари до юни 2019 година Радев -  в съучастие с бизнесмен - строител, е предложил подкуп от 30 000 лева на общински съветник, за да осигури приемането на решение по изпълнението на обществената поръчка. С решението Общината е била задължена да изпълни проект на обща стойност над  1 100 000 лева. 

Радостин Радев има и второ обвинение - за незаконно държане на боеприпаси. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

За кокошка няма прошка.....,!

За кокошка няма прошка.....,!

24.09.2020 | 10:50

Като чух ме става въпрос ,че бивш кмет отива на съд веднага си помислих да има правосъдие лицето И.Т е арестуван!Но уви ,не е !За откраднати 30хил отиват на съд а за 100мил още няма разследване!Къде сте бре,прокурорита,конпита,гдебобчета,чакате да заметат следите ли или да мине давност!Срамота!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?