Следвайте ни

Биячите на Слави Ангелов остават в ареста

viber icon

Тримата биячи на главния редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов остават в ареста. Съдия Силвия Русева от Специализирания наказателен съд наложи на братята близнаци Георги и Никола Асенови и 32-годишния Бисер Митрев постоянна мярка за неотклонение Задържане под стража след заседание по видеоконферентна връзка.

Асенови и Митрев бяха задържани в четвъртък като преки извършители на побоя над Слави Ангелов, който бе нападнат с метални пръти вечерта на 17 март т.г. Продължава издирването на помагачите и поръчителите на бруталното престъпление.

Братята Асенови и Бисер Митрев са обвинени за участие в престъпен сговор, причиняване на телесна повреда на Слави Ангелов и държане на наркотици.

Специализираният съд е преценил днес, че по делото има достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че задържаните са извършили престъпленията, за които са обвинени. Другият мотив да бъдат оставени зад решетките е, че има опасност да извършат престъпление, ако бъдат пуснати на свобода.

Тримата не са осъждани, но имат криминални регистрации. При претърсване на домовете и колите им бяха открити чукове, бухалки, електрошокови и телескопични палки, белезници, военни димки, знаме със свастика, "Моята борба" на Хитлер и др.

При акцията за залавянето на нападателите, полицията атакува къща на ул. "Черковна" и още няколко адреса в София. Първоначално задържаните бяха повече, но някои от тях бяха пуснати след разпит, а други след кратък престой в ареста.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?