49
Следвайте ни

Big Brother в новата коалиция: Всяка партия с човек в чуждите министерства

viber icon

Бъдещата управляваща коалиция все повече заприличва на Биг Брадър.

Текст на коалиционното споразумение, изчистен след всички корекции на четворната коалиция, се очаква довечера. Според участниците в преговорите Кирил Петков и Асен Василев си дали този срок, за да се върви към конкретни имена за министри.

Един от сериозните проблеми е управлението на всяко отделно министерство. Първоначално идеята е била всеки от партньорите да даде по един зам.-министър. После от “Продължаваме промяната” настояли всеки министър да избере сам своите заместници.

В подобен модел лидерът на ДСБ Атанас Атанасов видя опасност от “партийна феодализация”.

"Демократична България" предложила всяка партия да изпрати свой съветник в "чуждите" министерства. Във вторник сутрин третият силен човек в ПП - Даниел Лорер, обясни, че първата политическа сила ще прати по един съветник там, където няма министри.

Източник от ПП във вторник вечер уточни, че това намерение също е претърпяло редакция. Четирите политически сили ще имат по един съветник там, където нямат министър.

От министерствата обаче идва глух ропот - обяснява се, че в тях няма такива скъпо платени щатове.

 

Васко Вълчев

Васко Вълчев

Медия координатор

Васко Вълчев e завършил Българска филология. Работил е в „Пловдивски новини” и „Вести”. През 1997 г. участва в създаването на "Стандарт Пловдив". От 2001 г. се присъединява към столичния екип на изданието. От 2006 г. до 2018 г. е зам.-главен редактор на "Стандарт". През 2019 г. е координатор на столичния екип на "Трафик нюз". От началото на 2020 г. се присъединява към "Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?