Следвайте ни

БГ студенти кандидатстват за работа в германски пощи и хотели

viber icon

Българските студенти ще могат да кандидатстват за работа в германските пощи и хотели. Тази възможност се дава от Агенцията по заетостта, която стартира тазгодишния прием на документи за ваканционна заетост на български студенти в Германия. Предложения за работа има и в сферата на селското стопанство, както и за сервитьори, камериерки, бармани и общи работници. Родните сутденти ще имат възможност и да се трудят във фирми за почистване на помещения и индустриални обекти, вериги за бързо хранене.

Желаещите да работят в  Германия през ваканцията могат да подават заявления по образец до 26 март 2021 г. в бюрото по труда, на чиято територия се намира висшето учебно заведение, в което се обучават.

Изискванията към кандидатите са да бъдат български граждани на възраст между 18 и 35 години, да са студенти в български висши учебни заведения в редовна форма на обучение и да не са последен курс на семестриално обучение. Младежите трябва задължително да имат добри или много добри познания по немски език и да са готови най-малко два месеца да работят в Германия.

В заявлението си кандидатите трябва да декларират, че са изучавали немски език най-малко 3 години, като езиков изпит няма да бъде полаган. Трябва да посочат още, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се упоменават точните ѝ начална и крайна дата), както и че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите следва да предоставят и попълнено уверение за студент по образец, заверено от висшето училище, в което се обучават.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?