Следвайте ни

БГ изследовател сензационно: На дъното на Черно море се крие...

viber icon

Сега ще тръгнем по следите на велика и древна цивилизация, наричана Атлантида. Една от най-големите мистерии на историята, пише blitz.bg.  

От няколко години български и американски изследователи твърдят, че Атлантида е била всъщност в Черно Море, че прочутото Варненско съкровище може би е част от тази атлантическа цивилизация.

А нашите днешни земи са люлката на човешката цивилизация въобще.

По темата говори изследователят и експерт по международна сигурност Христо Смоленов.

Някои археолози по значимост сравняват Варненския халколитен некропол с откриването на Троя, а изследвания на българския учен Христо Смоленов доказват, че най-старото обработено злато в света носи и изключителна ценна научна информация, закодирана в художествени форми, уточнява brat-bg.com.

Комплектът от двете златни фигурки на бик е изключително ценен не само заради древността си, а и защото фигурките са еталон на мярка за дължина. Артефактите са удивителни заради кода на златното сечение в тях (по което векове по-късно е работил самият Леонардо да Винчи), и точното му съотношение с числото Пи. А то, умножено с известното число на Фибоначи (помните една от сюжетните линии в бестселъра на Дан Браун „Шифърът на Леонардо“), дава ъгъла при основата на Хеопсовата пирамида. Свещената мярка на древния Египет е т.нар. царски лакът, а прототипът му, равен на 52 см, идва от древна Варна.

По външния периметър на Стоунхендж (един от най-древните мегалитни комплекси, издигнат около 2965 г. пр. Хр.) се намират 56 кръгли дупки, известни като „дупките на Орби”. Точно 56 са и „пъпките” по контура на по-големия златен бик от Варненското съкровище, днес – лого на Археологическия музей във Варна.

С помощта на определени алгоритми можем да видим, че върху някои от златните артефакти може да бъде конструиран правоъгълният триъгълник на Питагор.

„Четири хиляди години преди раждането на гръцкия математик нашите прадеди са смятали с числото Пи, което носи божествена енергия. Оказва се, че Варненския халколитен некропол е по-стар от великите цивилизации в Шумер, Месопотамия и Египет“, категоричен е Димитър Дичев – председател на сдружение „Култура и туризъм на българския Североизток”, което от години се бори мястото, където е открито най-старото злато на света, да бъде обособено като исторически обект и отворено за посещения от туристи.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

Хе хе

Хе хе

14.10.2020 | 08:04

Тоя гнусен кадесарски ченгел откога стана океанограф и изследовател? Сигурно пак е надушил пачки (не рублей, разбира се...)

Отговори
1 0
нали 2

нали 2

14.10.2020 | 06:24

А граматиката не е по силите на всеки

Отговори
0 1
Нали

Нали

14.10.2020 | 00:54

"Стоунхендж", всъщност е руски ( съвецки) , но гадните американци го дават на древните келти!

Отговори
2 0
Нали

Нали

14.10.2020 | 00:52

Ъгълът на хеопсовата пирамида е всъщност, руският ъгъл на хеопсовата пирамида!

Отговори
2 0
Нали

Нали

14.10.2020 | 00:51

56те пъпки са, руски пъпки! Хубави, големи, гнойни пъпки! Руски!

Отговори
2 0
Нали

Нали

14.10.2020 | 00:50

"Шифарът на Леонардо" е написан от руски писател!

Отговори
2 0
Нали

Нали

14.10.2020 | 00:48

Правоъгълният триъгълник на Питагор, съще е измислен в съвецка Русия, но гадните западняци, подло го открадват и го дават на Питагор!

Отговори
2 0
Нали

Нали

14.10.2020 | 00:45

Всъщност Атлантида е руска! Построена е от другара Ленин, но после гадните западняци и американски империалисти я открадват и потапят!

Отговори
2 0
Кукувица

Кукувица

13.10.2020 | 22:40

Ку-Ку , Ку-Ку ,Ку=Ку

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?