Следвайте ни

Безпрецедентно! Осъдиха Слави Трифонов и bTV след 5-годишна битка

viber icon

Безпрецедентен случай в съдебната ни история - частно лице да осъди най-рейтинговото шоу у нас, се разигра преди дни. След години дела Деси Тенекеджиева успя да осъди 7/8 на Слави Трифонов и bTV, пише Tribune.bg.

Причината за съдебния иск са множество излъчени скечове в шоуто, в които екипът на Дългия се подиграва с нея.

„С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебната система, което беше доста разклатено... Да, явно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат безпристрастно и независимо. Благодаря им!“, обяви Тенекеджиева във Фейсбук.

„Преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага:

„Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода, ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безсмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш. Е да... беше прав, но само за някои неща“, разказва известната певица и актриса.

Прогнозата за 5-те години по съдилища се оказва точна.

„Да, за таксите и разходите също беше прав – бяха много и големи.. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта. И се реших на тази стъпка, въпреки че съм човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът.

Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива „шеги” трябва да има достоен отговор“, категорична е тя.

Парите от обезщетението възнамерява да преведе на Фондация „Стоян Камбарев”, която вече 12 години дава криле на младите и талантливи български творци и реализира и продуцира техни проекти.

„И това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което искрено се гордея. Но най-важната победа е моралната“, подчертава тя.  
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Андрей

Андрей

27.08.2020 | 21:31

Боже! Някой беше казал,,българите са прости хора/не всичките разбирасе/ бил е прав Толкова простоти ,нямя мярка На къде сме тръгнали,и до къде ще стигнем никой неможе да предположи

Отговори
5 4
Темида

Темида

17.08.2020 | 12:45

Защо да е безпрецедентно! Нормално дело, успяла е да представи доказателства които съда е кредитирал и е спечелила! Нека всички медии и лица, които си позволяват да обиждат хората да бъдат осъдени!

Отговори
42 2
мхм

мхм

17.08.2020 | 09:18

Деси, ти си кон, брадва и търнокоп в едно... :)))))))

Отговори
18 22
хмх

хмх

24.08.2020 | 16:12

Напиши си името и си приготви пачките

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?