Следвайте ни

Без защита от мълнии: Европа ни прецака с новото саниране

viber icon

В правилата на „Региони в растеж 2014-2020“, по която в момента се финансира санирането на сгради, няма изискване за мълниезащитни инсталации, както беше по Националната програма за енергийна ефективност. Това посочи инж. Марин Младенов, специалист по строителен надзор. По думите му противоречието между актуалната наредба за мълниезащита и условията по европрограмата бърка директно в джоба на собствениците. Ако имат желание и средства, те могат сами да си поставят необходимата инсталация. Никой обаче не го изисква от тях.

"Няколко наскоро санирани сгради у нас вече имат акт 16, без да разполагат с мълниезащита. Тези строежи бяха приети от ДНСК, която е наясно с това изменение", обясни инж. Младенов.

 

 

 

 

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

alex

alex

19.06.2019 | 20:49

Досега няма сграда паднала след удар от мълния.

Отговори
0 2
Пет

Пет

19.06.2019 | 16:46

Тоя с Еврогейовете...излизал ли е да види Как се санира в Европа или вярна сляпо на лъжите български? Еврогейове ...а руско...гейове?...каква е тази омраза и плюване?!

Отговори
0 1
Пет

Пет

19.06.2019 | 16:27

Хайде Пак Европата виновна?! А висяли ли сте в Европа Как се санират стари сгради? Че и слънчеви батерии монтират на покрива до гръмоотвода...ама ката стане една...българска икономия..излиза скъпа! Човешки животи!

Отговори
3 0
дебили

дебили

19.06.2019 | 16:16

еврогейовете като са тъпи и вие ли трябва да сте

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?