2374
Следвайте ни

Без изход: Мантинела е блокирала задната врата на автобуса от АМ "Струма"

viber icon

Свързани новини

Мантинела е блокирала задната врата на автобуса, катастрофирал на АМ „Струма“. Оттам са се опитвали да избягат пътниците." Това каза Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики, която е допусната близо до мястото на инцидента днес.

При трагедията с пътнически автобус загиват 45 души, сред които 12 деца. 

Русинова обясни, че с други неправителствени организации са констатирали много проблеми в участъка на страшната катастрофа. 

„Липсваща пътна маркировка, т. нар. котешки очи със светлоотразителност нула, тежки пътни условия, но не можем да кажем каква е вината на водача. Има сериозни и тежки проблеми в пътния участък“, каза тя.

Според нея вероятно шофьорът се е объркал:

"Вероятно водачът се е объркал при излизане от забавителен шлюз за влизане в отбивка, в последния момент е осъзнал, че влиза в тази отбивка, ударил се е в разделителния остров и оттам е навил волана рязко в другата посока. Подозираме, че е превозвал лесно запалим товар, най-вероятно това е било катализатор на пожара.“

Владимир Tодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи коментира, че в страната има около 50 опасни участъка на пътя, като за тях се подават постоянно сигнали от експертите.

Той даде пример с Кресненското дефиле, с АМ „Тракия“ в участъци, където се образува аквапланинг и автомобили се обръщат, както и за пътя Русе-Бяла.

Русинова пък добави, че никой не почиства праха от пътя и това след дъжд води до много хлъзгави участъци.

Освен това и двамата експерти се обединиха около мнението, че трябва при пътуване през нощта водачите на автобуси да спират за почивка на 3 часа, а не на 4, предаде bTV.

Русинова видя и проблем при Държавна агенция автомобилна администрация, защото според нея не изпълнява функциите си, а за АПИ тя смята, че трябва тотална реформа и изкореняване на корупцията.

Свързани новини

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Смяна на шефовете на агенциите

Смяна на шефовете на агенциите

24.11.2021 | 00:26

Поставете нови млади кадри

Отговори
3 1
Вяра

Вяра

23.11.2021 | 23:11

Време е за затвор по веригата !!!

Отговори
5 1
Гери Йорданова

Гери Йорданова

23.11.2021 | 21:36

Добре. Ще намерите причините за катастрофата и какво от това ? Ще върнете ли 46 живота ? Не ! Тези причини се знаят , но никой не е обърнал внимамие , за да бъдат отстранени и да.нямя такива трагедии сега ! И на други места има ороблечи , които се знаят , но и за тях никой не се грижи да бъдат отстранени ! Така не може ! Вземете се в ръце и си вършете работата , за да не загиват хора по нашите пътища !

Отговори
4 0
ОТГОВОР

ОТГОВОР

24.11.2021 | 12:04

КАТО СЕ ВКАРАТ ДВАМА ТРИМА В ЗАТВОРА--КАТО СЕ ПОНАМАЛЯТ МАЛКО ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ-ЩЕ СЕ СЪБЕРАТ ПАРИ ЗА ОТСТРАНЯВАНЕ НА ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ--ХАЙДЕ ДА ВИДИМ СЕГА РАДЕВ ДАЛИ ЩЕ ГО НАПРАВИ ТОВА??

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?