Следвайте ни

Беновска с вълнуващи думи за починалата Клара Маринова

viber icon

Журналистът от Радио К2 Илиана Беновска написа прочувствени думи за колегата си Клара Маринова, която си отиде от този свят вчера:

 

Лети, Клара… За мен ти си тук… Заедно създадохме „Радио К2“.  Независимо от политическите различия. Или. Точно заради разликите! С вдъхновение С трудности. Без пари.  Ако не в този живот... Пак ще се срещнем... Няма да дойда на онзи ритуал, където всички идват с тъмни очила и говорят някакви думи за сбогом... Няма да ти кажа “сбогом”... Няма да ти изтрия телефона...


Защото може да ми звъннеш отнякъде... И да ме наковеш за  неправилни въпроси… Посвещавам ти моята молитва: 

Господи, дай ми сили да опазя живота и душите на близките си. Дай ми твърдост да застана като щит пред тях. Дай ми мощ да не плени злото моето знаме.


Дай ми вятър да го развея. Дай ми слънце в косите да забия знамето смело в Нова Земя, която трябва да създадем. Дай ми здрава ръка да изтрия сълзите си, за да разпрегна конете и да запретна ръкави. Дай ми ум и мъдрост да създам верните нови закони.


Дай ми орлов поглед да видя от хълма белия път пред нас. Дай ми характер да засея тучни ливади, да открия бистри реки.


Дай ми самоотверженост да удържа слънцето на синьото небе. Дай ми горд профил, за да отбранявам за близките си тази Нова Земя - свят с дълъг и мирен живот. Дай ми безстрашие, Господи, да бъдем нейните първи обитатели и да родим нов народ.


Няма да кажа „амин“, защото вярвам, че всичко предстои.

Клара, аз съм Беновска. И в твоя чест ще продължа да питам. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Не влиза нищо в кратуна еврейска

Не влиза нищо в кратуна еврейска

04.03.2021 | 17:06

Еврейте окупирали медийната среда в България никога няма да се научат на Български език За туй и онова което списват и словото им е такова Бутат в изреченията някакви чуждици опитвайки се да парадират с някаква ерудиция А изглеждат толкова прости и показват своята еврейска същност и най вече купените си дипломи. ачик Но нали са нагли.пердета всяка забележка като нашата стара приказка Ти го плюеш Той мисли че роса го роси

Отговори
3 0
Юлия

Юлия

04.03.2021 | 09:15

Престанете с това "колегата си Клара...". Слушах коментар на проф. Мурдаров, дано не бъркам, но това не е правилно. Казва се КОЛЕЖКАТА. Не знам откъде се пръкна този паразит. Масово го натрапват и в телевизията. Преди да пишете, и без това срещам писания с ужасяващ правопис, направете справка.

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?