1553
Следвайте ни

Беличев след разпита: Спестих 700 милиона лева на държавата

viber icon


Бившият изпълнителен директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев даде обяснения в полицията за строежа на магистрала "Хемус".

Беличев обясни, че става въпрос за авансовите договори, които "Автомагистрали" са сключвали с контрагентите.

От МВР и регионалното министерство съобщиха преди дни за големи злоупотреби с авансово отпуснати средства на фирми, включително и за озеленяване на бъдещи участъци.

На излизане от полицията Беличев обясни, че 50% от стойността на една магистрала трябват преди началото на строителните дейности. Това означа, че половината от парите се харчат в подготвителни дейности преди да има строително разрешение.

По думите му всички авансови плащания на "Автомагистрали" са обезпечени със застраховки и банкови гаранции.

Ето какво каза Беличев пред БНТ, след като беше попитан защо от МВР определят строежа на "Хемус" като кражбата на века, как ще коментирате?

"Аз мога да определя като едно голямо пестене на държавен ресурс на парите на данъкоплатците. Преди две седмици си направих труда по основни пера да посмятам какво се случва с цените, които са в момента, еми над 700 милиона пестим от това, че сме подписали договорите тогава и сме фиксирали цените, които са били тогава.

Рози няма да има по АМ "Хемус". Растителните видове, които са поръчани за там, направен е проект - храсти, които укрепват скатовете, дървета. Това е цялостен ландшафтен проект на магистралата. Това са растения чиято вегетация продължава години".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Рекапитулация

Рекапитулация

16.11.2021 | 08:00

Държавата ограбена - най-бедната в ЕС. В същото време - много спасители. Един ни спасявал с ниски цени на строителство, друг - с почти безплатен боклук/канцерогенен/ за ТЕЦ , трети пък трупал пачки и кюлчета на шкафа. Всички те - спасителите ни, а ний - голи и боси. Нещо някой някъде ни послъгва. Малко....

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?