Следвайте ни

Бебе без уши се роди в кюстендилска болница!

viber icon

Бебе без уши и с малформация на лицето се роди в болница в Кюстендил. 2 хил. лева ще трябват на първо време за изграждането на двете ушни миди на момченцето, казали софийските лекари. Сега родителите на малкия Бойко - Мария и Сашо Желеви, се опитват да съберат нужните пари, пише в. "Струма".

 


Според медиците все още не се знае и дали малкото момченце, което в момента е на около 2 месеца, има ушни канали. Ако няма такива, детето ще бъде глухо, обяснява бабата на малкия. Според майката на Бойко в началото на април, задължително трябва да бъде направена цветна снимка на главата, за да се види дали бебето има ушни канали, пише БЛИЦ.

 

Обстоен преглед на детето показал, че други проблеми нямало. Кюстендилските лекари ахнали, като видели бебето без уши и заявили, че за първи път виждат такова нещо, разказва 21-годишната майка.
Майката плачела по цял ден, а бащата не спирал да обикаля и да търси работа, за да събере пари за операция. Семейството живее в дървена барака - общо шест души в една стая.


Всички сме безработни, чакаме на помощи, защото няма къде да се работи, обясняват младите в семейството и допълват, че дядото е инвалид, не вижда и заради това постоянно трябва някой да го придружава.


За семейството на Мария и Сашо Желеви малкото бебе е първо дете. Майката е 21-годишна, а таткото година по-голям.


И двамата не са завършили средно образование, но и да бяха, едва ли ще има къде да работят, тук всички сме безработни, разказват съседите.


Настаниха ни преди години в тези дървени бараки, направени за спортисти, и оттогава никой не е пипнал нищо по тях. Ламарините, с които са покрити, вече изгниха, има дървеници, бълхи, хлебарки, а като отидеш до тоалетна, в очите те гледа плъх, колкото котка голям, споделят съседите на семейството.


На практика те са наематели на община Кюстендил, която получила бараките като дарение от фондация. В тях обаче няма течаща вода, нито обособени кухненски блокове, а тоалетните са отвън, в заграждение до дървените бараки.


Добре че ромската баня се намира точно срещу нас, та поне къпането не е толкова трудно, но прането, готвенето и миенето е цяло предизвикателство.


Шефът на РЗОК - Кюстендил д-р Матей Попниколов заяви, че семейството не е търсило помощ от Здравната каса за здравословните проблеми на малкия Бойко. Семейството е здравно неосигурено, тъй като родителите не работят.


Готов съм да помогна каквото е по силите ми, каза д-р Попниколов.


След като разбрали за проблема на семейството, в гетото решили да направят концерт, на който от дарения събрали 900 лв., с тях младите да могат да направят поне снимка на бебето в София. Казали им, че цветният скенер струва не по-малко от 500 лв., разказват в ромската махала.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?