Следвайте ни

БДЖ влезе в 21 век, ще следим онлайн движението на влака

viber icon

По-добре късно отколкото никога. Отдавна следим онлайн дали полетът на близък от Ню Йорк до Лондон, например. Но не и влака Пловдив - Пазарджик.

Е, БДЖ въвежда ново дигитално приложение. Чрез него потребителите могат да проследяват в реално време местоположението на всички пътнически влакове в страната. На виртуална карта на железопътната мрежа в България се извеждат в реално време пътуващите в момента влакове с данни за местоположение, маршрут и движение.

Целта е клиентите по всяко време да са запознати с движението на влака, който ги интересува и да получат информация за евентуално закъснение.

Услугата цели да подобри значително информираността на клиентите на БДЖ, които ще могат сами и по всяко време да проверяват движението на влаковете от мобилното устройство или компютър.

Влаковите композиции са изобразени на картата с номер на влака и в различен цвят маркери, в зависимост от неговата категория. При избор на всеки отделен влак се визуализира информация за неговия маршрут и последното му отчетено местоположение.

Приложението е изградено като надстройка на използваната от НКЖИ системата „Ръководене и Отчитане на Влаковата Работа” и е резултат от съвместната дейност на двете дружества.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ъъъъъ Фактите говорят друго

Ъъъъъ Фактите говорят друго

16.12.2020 | 11:13

Вчера бързият влак София - Пловдив, който тръгва 19.30ч., пристигна в Пловдив в 23.53ч. Т.е. за 4часа и 23мин. За 7мин да прехвърли деня! БДЖ са мизерници. какъв 21 век, направо в машина на времето да дадат разписанието.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?