Следвайте ни

Бащата се съгласи да отгледа детето, пребивано от майка си в Перник

viber icon

3-годишното дете от Перник, което беше пребивано редовно от майката, ще се среща всяка седмица със своя баща. Първата от серията вече се е състояла, като по думите на социалните работници от отдел „Закрила на детето“ в града, е преминала добре.

Малкото било спокойно, получило е играчка от баща си и  е играло с него, съобщават от социалното министерство. Седмичните им виждания са част от процеса по реинтеграция на момиченцето при бащата, който вече е подал заявление, че има желание да го отглежда.

Всички останали роднини са отказали. След като се разбра от социалните мрежи за случая, бащата беше насочен към социална услуга за повишаване на родителския си капацитет.

Той е избрал да ползва услугите на S.O.S Детски селища. Първата стъпка е да му бъде изготвена индивидуална оценка на родителския потенциал, след което специалистите ще работят за надграждането му.

До връщането на детето при баща му то ще остане в приемното семейство. Момиченцето вече има личен лекар в Перник и е преминало преглед. Проведени са разговори от началото на септември да започне да посещава детска градина.

Междувременно майка му продължава разпоредените от съда изследвания, свързани с психичното й здраве.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?