Следвайте ни

Бащата, погубил 2-годишното си дете, работел като охранител преди болестта

viber icon

Психично болният баща, заклал 2-годишното си дете в Севлиево, извършил деянието с кухненски нож. Той е бивш охранител, а до убийството се стигнало след като изпаднал в състояние на "неконтролируем афект", пише "Монитор".

Ужасяващото престъпление е станало малко след 12:30 в четвъртък в дома на семейството в центъра на града, близо до сградата на училището „Ст. Пешев”. 

След като грабнал кухненски нож и прерязал гърлото на 2-годишното си момиченце, мъжът опитал да сложи край и на собствения си живот, като си нанесъл няколко порезни рани по китките на двете си ръце.

Когато полицаите пристигнали на адреса и влезли в жилището, те били истински ужасени от открилата се пред очите им потресаваща гледка. Детенцето лежало мъртво в локва кръв.

Бащата убиец бил все още жив, но в безсъзнание. Той е откаран първоначално в общинската болница в Севлиево, откъдето веднага е препратен в областната болница в Габрово. Настанен е там в тежко състояние и с опасност за живота.

Засега не е в състояние да бъде разпитван. Каква е причината, отключила невероятната агресия у бащата, та да посегне и да отнеме живота на собственото си дете, все още не е ясно. Криминалисти и прокурори извършваха огледи в жилището, където се е разиграла кървавата трагедия.

Заради все още началния етап на разследването от прокуратурата и полицията официална информация не беше дадена. Очаква се вероятно това да стане в петък, след като бъдат изяснени основните посоки на разследване и работните версии.

Като възможни предположения за отключване на агресията у мъжа се сочат психиатрични проблеми или тежък семеен конфликт между двамата съпрузи. Бащата убиец е имал психично заболяване и е лекуван в психиатрия. Преди да се отключи болестта му, е работил като охранител, разказват севлиевци.

Семейството има още едно по-голямо момиче, което е ученичка. Засега не е ясно къде са били майката и каката по време на трагедията.

Новината за жестокото убийство предизвика буря от възмущение в социалните мрежи.

„Какъв е този изверг, та да заколи детето си като яре. И смъртна присъда му е малко.” „Дайте го в центъра на Севлиево, да го убием с камъни” и „Трябвало е полицаите да не го пускат изобщо да напуска дома жив, а да го гръмнат, та да отърват завинаги земята от един изрод”, бяха само част от коментарите на севлиевци.

Някои от познатите на семейството пък недоумяваха как се е стигнало до зловещата трагедия.

 „Познавам ги. Бяха много добро семейство и грижовен баща. Щастливо семейство бяха, като се видим, винаги сме си говорили. Не мога да повярвам”, сподели позната на семейството, пожелала анонимност.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай