49
Следвайте ни

Банкерът Мартин Заимов проговори за ареста ВИДЕО

viber icon

Полиция задържа банкера Мартин Заимов вчера в София при опит да заличи букви от надписа на Паметника на съветската армия. Вчера сутринта полицаи са го задържали, докато се е опитвал да замаже със спрей част от посвещението "на съветската армия освободителка от признателния български народ", съобщи NOVA.

Действията му са били част от събитие, организирано от привърженици за демонтирането на паметника. По-късно през деня Мартин Заимов беше освободен.

Той разказа какво точно се е случило: „Сюжетът на действието е много стар и трябва да бъде решен. Той не е само мой, а на много българи. Започнах да заличавам буквите и веднага се появиха две коли на полицията”.

„Във войната армията се нарича „червена”, а не съветска. Това е идеологическа промяна. Армията не ни е освободила и няма как българският народ да бъде признателен”, допълни Заимов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Николай Ветев

Николай Ветев

28.09.2021 | 06:01

Интелигенцията винаги е най-близко до всяка власт и се ползва от всички облаги на властта, но първа я продава и предава, когато тя почне да пада,...също и народа си! Този ЧЕРВЕН ЗАПЪРТЪК се е ползвал от всички благинки на онзи строй, но понеже имаме нови господари и трябва да им се натегне,...

Отговори
0 0
2,24

2,24

27.09.2021 | 15:22

Какво искъш да се сложи на мястото на този паметник,а бе Мартине?Да поставим един английски бомбадировач,с които приятелят на баща ти Чърчил е искал да направи София като изорана картофена нива,а?Защо не разкажеш и тези неща на младото поколение?Най-добре е да ви сложим всички от инициатвният ви комитет,за да може хората на воля да ви заплюват!Не може толкова да е посиняла кръвта ти!

Отговори
2 0
Бай Тошо

Бай Тошо

27.09.2021 | 15:34

Нищо не иска, опитват се да си пренапишат биграфиите новите натегачи пред новите господари!

Отговори
2 0
3,14

3,14

27.09.2021 | 13:49

Този е английски агент,като баща си,затова не трябваше да го пускате от ареста!

Отговори
1 0
Aрхивите са живи

Aрхивите са живи

27.09.2021 | 09:15

https://www.youtube.com/watch?v=QspnYAYGJ04

Отговори
1 0
Такива ми ти работи, другари.

Такива ми ти работи, другари.

27.09.2021 | 09:09

Всъщност, червената армия "освободителка" е била съюзник на фашистите, разпарчатосвайки свободна Полша. Даже имат съвместен военен парад в Брест с нацистите...Историята трябва да се помни!

Отговори
6 2
Бай Тошо

Бай Тошо

27.09.2021 | 15:40

Полша е една нацистка, авторитарна държава тогава напада Чехия или Словакия, окупира там някакъв град, отделно водят преговори с Хитлер да ги отърве от евреите и за това паметник да му вдигнат. Руснаците завзимат цяла Източна Полша, но ги компенсират с Източна Германия, така че не ги представя за големи жертви и "свободни"!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?