Следвайте ни

Банев се оплака от 20 месеца тъмница, изгони адвокатите, после ги върна

viber icon

Николай Банев направи шоу по време на днешното заседание в съда. Бизнесменът, на чието парти пя самият Джо Кокър, се отказа от всички свои защитници до момента по делото.

Това той направи в началото на днешното заседание в Специализирания наказателен съд, предава БНТ.

Обвиненият в ръководене на организирана престъпна група, пране на пари и държане на боеприпаси, поиска 30 минути почивка, за да може да говори с адвокатите си, с които твърди, че не е могъл да разговаря 5 месеца.

В крайна сметка Банев преупълномощи досегашните си защитници и те продължават да го защитават.

По време на заседанието задържаният бизнесмен поиска да даде обяснения, в които определи делото като бутафорно и заяви, че 20 месеца е задържан под строг тъмничен режим. Той се оплака и от законовата репресия, която се води срещу него.

В края на изказването си бизнесменът поиска отвод на съдията и прекратяване на делото. Всичко това обаче бе отхвърлено от съда и определено като неоснователно.

Николай и съпругата му Евгения Баневи са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Дамата е пусната под гаранция.

Бизнесменът е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му - като негов помагач.

Обвиненията завариха семейството в Ница в края на 2018 г. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември 2018 г.

На 26 ноември 2019 г. Апелативният съд в Бургас издаде обезпечителна заповед, с която допусна обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество от тях на стойност 141 820 225,19 лева.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?