Следвайте ни

Банда тараши жилища посред бял ден

viber icon

Серия от взломни кражби на жилища, извършени посред бял ден, изправи на нокти домакинствата в Пещера. Само за седмица в родопския град са били регистрирани шест обира, извършени по сходен начин. Бандитите атакували апартаменти в блокове, разбивали ключалките и необезпокоявани изнасяли по-ценните предмети и пари. От полицията заявиха, че на този етап все още не може да се каже дали става въпрос за организирана престъпна банда за обири, или за единични случаи на кражби със сходен почерк.

Колегите в Пещера работят усилено за залавянето на крадците, увери говорителят на полицията Мирослав Стоянов. От местното РПУ пък пуснаха официално съобщение по местните медии до гражданите да бъдат по-бдителни и да заключват всички врати и прозорци, преди да излязат за работа. Полицаи обясниха, че често набезите на бандитите са били чути от съседи, но те не сметнали за нужно да позвънят на телефон 166 и да подадат сигнал.

АНАЛОГ

Преди две седмици от полицията съобщиха, че зачестяват и случаите на битови обири в Пазарджик. Оказа се, че само в рамките на седмица са били отарашени 11 жилища.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?