Следвайте ни

"Балкански поток" готов, пускат го без фанфари и ленти

viber icon

България се е справила със строителството на газопровода "Балкански поток" и фактически той вече е готов. Тръбите от Турция вече са свързани с тези в Сърбия. Това е съобщил пред ТАСС в неделя осведомен източник, участващ в строителството на газопровода, който е продължение на  "Турски поток".

От Москва няколко пъти се възмущаваха, че София се бави с полагането на тръбите и създава рискове за целия проект, за чието замразяване упорито настоява САЩ заради руския газ, който ще минава по газопровода. Изказване в тази насока направи дори президентът Владимир Путин. Веднага след това българският премиер Бойко Борисов пусна снимки от хеликоптер как интензивно върви строежът на наша територия.

"Балкански поток" е завършен, той е свързан с газопровода в Сърбия, официални мероприятия във връзка със завършването няма да има поради пандемията от коранавируса. Вероятно церемония ще има по-късно", е казал източникът, цитиран от руската агенцията.

През октомври Бойко Борисов заяви, че строителството на газопровода "Балкански поток" на територията на страната е близо до завършване. Той подчерта, че "с реализацията на проекта, България ще се превърне в регионален стратегически газоразпределителен център и ще гарантира диверсификацията на газовите доставки".

"Балкански поток" е определен като "разширение на газотранспортната инфраструктура на компанията "Булгартрансгаз", паралелно на северния газопровод до българо-сръбската граница". Името "Балкански поток" за газопровода предложи премиерът Борисов и бе отбелязано, че линейната част на газопровода трябва да бъде готова до декември.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ццц

Ццц

09.11.2020 | 19:52

Сакън, без фанфари, без лентички и разни тинтири минтири, да не разсърдим големия брат отвъд океана, че ще има после падни, стани, а сега лази.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?