Следвайте ни

Български ученик с пълна стипендия за Харвард ВИДЕО

viber icon

От тази есен ученик от Софийската математическа гимназия ще учи в Харвардския университет с пълна стипендия. По думите му успехът е резултат от много труд и усилия, положени не само от него, но и от неговото семейство, учители и наставници.

„Участвам в програма да обучение на по-млади ученици. Тази дейност беше финансирана от Американското посолство. Тя се фокусира върху преподаването на наука на над 700 деца”, разказа пред Нова тв Георги Иванов. И добави, че след като завърши, ще се върне в България.

От американското посолство също се похвалиха с успеха на Георги: България има талант! Поздравяваме Георги Иванов, ученик от Софийската математическа гимназия, който ще учи в Харвардския университет от тази есен. По собствените му думи този успех е резултат от години упорит труд и усилия, положени не само от него, но и от неговото семейство, приятели, учители и наставници. Когато не се състезава в турнири по физика и не провежда научни изследвания, Георги преподава природни науки на 700 ученици от различни краища на България като доброволец по проект, иницииран от американеца Луис Ломели и подкрепен от посолството на САЩ. „Един от най-въздействащите уроци, които научих, е значението на менторството“, казва Георги. „Да преподавам на всички тези млади хора ми донесе най-голямата радост. До момента аз имах ментори. С преподаването успях да върна жеста, като аз самият стана ментор на други и вдъхновя родители, учители, директори и ученици да възприемат и подкрепят менторските дейности като ключови за бъдещето на образователна система в България." Георги казва, че се надява да продължи да учи физика и в крайна сметка да допринесе за своята общност чрез наука и иновации.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Много сте назад с материала

Много сте назад с материала

13.04.2021 | 12:07

Ееееее Де Кошлуков отдавна го е изпреварил Сорос даже и заплата още му дава прах да не падне върху чифутската пасмина и онзи девиз Труда ще ви направи свободни да не се цитира в Соросойдната тиливизия А вие с един студент ще ми се хвалите 100 години по късно

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?