Следвайте ни

България с остра позиция след вулгарното изказване на македонски политик

viber icon

Министерството на външните работи на България остро осъжда изказването на Драган Гюровски от Младежкия съюз на ВМРО-ДПМНЕ, в което той отправя обидни и неверни твърдения и вулгарни квалификации към България и нейния народ, и с което целенасочено се насажда омраза към страната ни, се казва в позиция на МВнР.

"Фашистки татари, българките струват две банкноти и гнусната българска фашистка ръка". Такива изрази е употребил в речта си на открито събрание на партията в центъра на Скопие Гюровски, цитира го БГНЕС. "Единствената обща история са двете червени (сръбски) банкноти, за които са се продавали българките", казал още младият политик от главната опозиционна партия в Северна Македония.

Подобни провокации противоречат на всички основни европейски принципи и норми на политическо поведение. Те са символ на унаследени от миналото стереотипи, които са в разрез с декларираното от Република Северна Македония и нейното общество желание за споделяне на европейските ценности и присъединяване към общото европейското семейство.

България винаги е демонстрирала последователност, прозрачност и конструктивност в отношенията си със своите съседи. Независимо от всички наши прояви на добросъседство, страната ни продължава да бъде обект на демонизиране и език на омраза в рамките на вътрешнополитическия дебат в Република Северна Македония, което е недопустимо в съвременния демократичен свят, се изтъква в позицията на МВнР.

С притеснение констатираме, че за пореден път в момент, когато София и Скопие търсят път към конструктивния диалог за намиране на взаимно приемливи решения, са налице подобни провокации. Те категорично не помагат за утвърждаването на добросъседските отношения и затрудняват възстановяването на доверието и постигането на напредък в двустранния диалог, които са в пряк интерес на хората от двете страни на границата.

България очаква от правителството на Република Северна Македония да се разграничи категорично от подобни опасни провокации и да предприеме необходимите действия, за да изпълни на практика многократно поетите ангажименти за противодействие на публични прояви на омраза срещу България, се казва в заключение на изявлението на МВнР.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (24)

днн

днн

05.07.2021 | 14:19

Истината боли но е факт , че българките се явяват проститутките на Европа Щом чуят чужда реч и гащите им падат

Отговори
1 0
ОТГОВОР ДО--ОТНОСНО МАКЕДОНСКИТЕ ЖЕНИ В СРЪБСКА МАКЕДОНИЯ

ОТГОВОР ДО--ОТНОСНО МАКЕДОНСКИТЕ ЖЕНИ В СРЪБСКА МАКЕДОНИЯ

03.07.2021 | 14:51

ДУРИ И ДА СИ ПРАВ--ТО БЪЛГАРКИТЕ СА МЕЖДУНАРОДНИ ПРОСТАТИТКИ--ЗАЩОТО ИМАТ СВОБОДАТА ДА ХОДЯТ ПО ЦЯЛ СВЯТ--А МАКЕДОНКИТЕ АКО МЪРСУВАТ ТО ТОВА Е САМО У ТЯХ СИ И ЧАТ ПАТ ПРИ КОМШИИТЕ--НО НЕ И В ТАКИВА МАЩАБИ КАКТО ГО ПРАВЯТ БЪЛГАРКИТЕ--ТО БЯХА ПО НАД 20 РЕЙСА ДЕНОНОШНО ДО МАКЕДОНИЯ И СЪРБИЯ И ПОЛОВИНАТА ПЪЛНИ С ПРОСТИТУИРАЩИ БЪЛГАРКИ--НАЛИ СЪМ ХОДИЛ ДА ПРОДАВАМ ПО ПАЗАРИТЕ ИМ И ГЛЕДАХ КАКВО СТАВА--ТРЪГВА ОТТЪК С ДВЕ КОФИ-КОЛКОТО ДА ПОКАЖЕ ПРЕД МЪЖЪТ И ЧЕ ПРОДАВА--

Отговори
1 0
Фейкисти

Фейкисти

02.07.2021 | 20:27

Друже Тито, победителят на всичкия фашизъм, е вербуван от германците в Испанската гражданска война, и до края си бозаеше от всички. Един цар пък плати на българския да разпали междусъюзническата война за Македония. И азбуката се помакедончи, подвиг, без държава Македония културното светило на вси славяни, и слънце на лъжите

Отговори
3 0
Фончу

Фончу

02.07.2021 | 18:54

Абе, хора, какво се връзвате на тези измекяри? След десет дена се решава съдбата на България, оставете я тая Македония. Оползотворете си времето, като проучите как се гласува машинно например! https://www.youtube.com/watch?v=Bp0EQ06x0mY&t=13s

Отговори
4 2
ТИЯ НЕ СА ЗА ЕС.

ТИЯ НЕ СА ЗА ЕС.

02.07.2021 | 18:53

ТЕЗИ ИДИОТИ НЕ НИ ТРЕБВАТ В ЕС. ДА СИ СЕДАТ ПРИ СЪРБИТЕ ,А ШИПТАРИТЕ ДА ГИ КЛАТЯТ ОТЗАД.И БЕЗ ТУЙ СЛЕД 10 ГОДИНИ ЩЕ ОТЦЕПЯТ ПОЛОВИН ВАРДАРСКА МАКЕДОНИЯ,КАКТО СТАНА С КОСОВО.

Отговори
10 2
ЩО Е МАКЕ ,ОТВЪД РИЛА И ПИРИН ВСЕ Е Л.АЙ.НО

ЩО Е МАКЕ ,ОТВЪД РИЛА И ПИРИН ВСЕ Е Л.АЙ.НО

02.07.2021 | 18:37

НА КОЙ МУ ПУКА ЗА ВАС БРЕ СРЪБСКА МА.СТИ.ЙО МАКЕДОНСКА.ТИ ГРИЖА ЗА НАШИТЕ ЖЕНИ НЕМАЙ.СЕДИ СИ НА ОНИЯ ЧУКАРИ ,БРОЙ ПЪЛЗЯЩИТЕ ГУЩЕРИ ТАМ И СИ МИСЛИ ,ЧЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е МАКЕДОНСКИ.МАКЕДОНСКА Е И ЛУНАТА.СЪРБИТЕ ТАКА СА ВИ ПРОМИЛИ ПР.ОС.ТИ.ТЕ КР.АТУ.НИ ,ЧЕ ВСЕ СТЕ ШИ.ЗО.ФРЕ.НИ.ЦИ.

Отговори
12 1
ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

02.07.2021 | 17:48

ПУСНАХА СИ ЖЕНИТЕ В ЦЯЛ СВЯТ ДА ИМ ИЗКАРВАТ ПАРИ СЪС СКРИТА ПРОСТИТУЦИЯ---СЕГА СЕ СЪРДЯТ ЧЕ МАКЕДОНИЯ ИМ КАЗВА ИСТИНАТА--МАКЕДОНИЯ НЕ Е ПОДЛОГА НА ЕВРОПА НАТО И АМЕРИКА И НЕ СИ ЗАКЛА ПРАСЕТАТА ПО ЗАПОВЕД НА ТРЪМП--ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАВА В БЪЛГАРИЯ СВИНСКО ОТКЪДЕ ЛИ-НЕ--МАКЕДОНИЯ НЕ СИ РЕКЕТИРА НАСЕЛЕНИЕТО ДА ДАДЕ НА АМЕРИКА 4 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА САМОЛЕТИ КОИТО ЩЕ ГИ ВИДИ СЛЕД 5 ГОДИНИ И ЩЕ СА ОСТАРЯЛА ТЕХНИКА ВЕЧЕ---МАКЕДОНКИТЕ НЕ СЕ ЧУКАТ С БЪЛГАРИ ЗА 10 ЛЕВА--КАКТО ПРАВЯТ БЪЛГАРКИТЕ--МАКЕДОНИЯ НЕ СИ ПУСКА ЖЕНИТЕ СЛУГИНИ ПО ЕВРОПА-ВЗИМАЙТЕ ПРИМЕР ОТ МАКЕДОНИЯ--ВСИЧКО КОЕТО ВИ КАЗВАТ-Е ИСТИНА--НА ПЪРВО МЕСТО СМЕ ПО РАЗВОДИ В ЕВРОПА

Отговори
4 15
@ГЕОРГИ

@ГЕОРГИ

02.07.2021 | 22:56

BRAVO GEORGI ZA GOLATA ISTINA !POZDRAVLENIYA !

Отговори
3 4
Реакция, остра

Реакция, остра

02.07.2021 | 16:52

От години словесната им стилистика не е променяна, и реакцията ни все една. Преди да не дразним Тито, сега защото кой ли ще каже, остро ще осъдим и пак ще ги търпим. Пред кой от органи на ЕС е реакцията страхотия. Опасна, заразна, менталност ги тресе, политическа шизофрения, свръхмерни претенции в античност, амбиции, с малки възможности, бездарност и социална импотентност

Отговори
12 2
БАШ ИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНКИТЕ

БАШ ИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНКИТЕ

02.07.2021 | 16:48

А МАКЕДОНКИТЕ КАКВИ СА БРЕ НЕЩАСТНИК.ИМАТ ЕДИН ОБАЧЕ ПРОБЛЕМ.МАСОВО СА УЖАСЯВАЩО ГР.ОЗН.И.ВСИЧКО ПО-СВЯСТНО И С ДОБРИ ГЕНИ ,НАВРЕМЕТО Е ИЗБЯГАЛО В БЪЛГАРИЯ.ЗАТОВА СЕГАШНИТЕ МАКЕДОНСКИ ЖЕНИ И ЗА ПР.ОСТ.ИТУТ.КИ НЕ СТАВАТ ОТ ГР.ОЗ.ОТ.ИЯ.ТА СИ.ЕБ.АТ ГИ САМО СРЪБСКИТЕ ПИЯ.НДЕТА И РЯЗА.НИТЕ ШИПТАРИ И ТО ЗА БЕЗ ПАРИ.АМА НЕ СЕ ЖЕНЯТ ЗА ТЯХ.ЧЕ КОЙ ЩЕ ВЗЕМЕ ОР.УНГ.ЕЛ В КЪЩАТА СИ.МНОГО ТРЯБВА ДА СИ ЗАКЪСАЛ ДА ШИ.БАШ МАКЕДОНКА ОТ ВАРДАРСКО.ЗАТОВА ДАЖЕ И ПРО.СТИТ.УТКИ НЕ СТАВАТ , А ДОЛ.НОП.РОБ.НИ КУ.РВИ. ШИ.БАТ СЕ С НЕПОЗНАТИ ЗА БЕЗ ПАРИ ,АМА ТРЕБВА ДА СИ НА ПОНЕ 5 СЛИВОВИЦИ ,КАТО СЪРБИТЕ ИЛИ ДИ.ВИ.ТЕ. ШИ.ПТА.РСКИ ОВЧАРИ ДА ИМ СЛОЖИШ ТАПАТА.

Отговори
15 4
Schetovodstvo

Schetovodstvo

02.07.2021 | 22:58

MAKEDONKITE SA KATO TURKINITE,JENI SAMO ZA SAPRUZITE SI ,DRAGI MI "БАШ ИСТИНАТА ЗА МАКЕДОНКИТЕ"

Отговори
3 3
ОТНОСНО МАКЕДОНСКИТЕ ЖЕНИ В СРЪБСКА МАКЕДОНИЯ

ОТНОСНО МАКЕДОНСКИТЕ ЖЕНИ В СРЪБСКА МАКЕДОНИЯ

03.07.2021 | 06:54

ДА БЕ ДА....ДА НЕ СЪМ БИЛ ПО ВАШИТЕ ЧУКАРИ ДА НЕ ЗНАМ.ЦЯЛАТА ВИ РАБОТА Е ИЗДУЙ ГАЩИ.СЪЩОТО Е С ЖЕНИТЕ ВИ.ШИБАТ ГИ САМО СРЪБСКИ ПИЯНДЕТА И АЛБАНСКИ ОВЧАРИ.ДА НЕ ГОВОРЯ ЗА СТУДЕНТКИТЕ ВИ В БЪЛГАРИЯ.КОЙ ГИ ХВАНЕ ,ТОЙ ГИ КЛАТИ.

Отговори
3 1
опровержение

опровержение

02.07.2021 | 16:46

Това не е изказване ,просто човекът се уригва след като е правил вувузели. на сърбите

Отговори
16 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?