Следвайте ни

България потъна в скръб: Самоуби се новият Яворов само на 23 години

viber icon

Младият поет Стефан Кичев често бе сравняван с Пейо Яворов,  Димчо Дебелянов и Никола Вапцаров

Стефан Кичев последва страшната българска традиция поетите да умират млади. Майсторът на мерената реч, който беше наричан новия Яворов, прекъсна земния си път само на 23 години. 

Причината за кончината му все още не е ясна, води се разследване. Близки и приятели коментират в социалните мрежи версията за самоубийство. Кичев имал дългогодишна връзка с дама, която остава мистериозна, ала той я наричал Лора, пише woman.bg.

Пейо Яворов

Според негови приятели именно нещастна любов и неудачи в личния живот са накаралия чувствителния млад мъж да направи крачката към смъртта, пише "Мигнюз". 

Кичев стана популярен с много награди.

През 2013 г. с поемата си "Гноен вик" печели ученическия творчески фестивал "Малки поетики" в категория "Литература".

Стефан Кичев бе отличен и в конкурса "Граждански будилник" на Столична община, в който получи награда за свое задочно писмо до дисидента, писател и журналист Георги Марков.

През тази година участва в конкурса "София: Поетики", където чете и се състезава с някои от най-големите съвременни български автори.

Стефан Кичев следва в Софийския университет и работи в сферата на образованието. Членува в Българското Либертарианско общество и интересите му включват история, философия, политика, икономика и култура. Стефан Кичев бе част и от проекта "Моята българска история", която се фокусира върху успелите българи, оставили следа в историята на други страни. Той бе автор e в уеб платформите "Мисъль", "Петте кьошета" и "Редута".

"Когато бях дете, имахме библиотека и в тази библиотека стоеше книга на Оскар Уайлд, която майка ми четеше. Бях си изградил репутация за тази книга, че е забранена и опасна. В 8 клас се заинтересувах кой е той и тотално се обсебих от него. Стана ми идол", споделяше Стефан.

Заради романтичните си лирични творби младият автор често бе сравняван с Пейо Яворов, който бе и сред любимите му автори, наред с Димчо Дебелянов и Никола Вапцаров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?