Следвайте ни

България обяви още един руски дипломат за персона нон грата

viber icon

Министерството на външните работи на Република България обяви още един руски дипломат за персона нон грата и поиска правоохранителните органи на Руската федерация да окажат пълно съдействие на българските власти в разследването на взривовете в български оръжейни складове, унищожаването на веществени доказателства при пожар и отравянето на трима български граждани, за да може да бъдат разкрити извършителите и предадени на съд.


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева проведе задълбочен и сериозен разговор с посланика на Руската федерация в София. България желае да поддържа равнопоставени и взаимноизгодни отношения с Русия и в тази връзка настоява за активно и резултатно съдействие от руска страна за изясняване на обстоятелствата около инцидентите на наша територия.
 
Обърнато бе и внимание на някои публични коментари на официални руски представители, които българската страна смята за напълно неуместни, съобщиха от външно министерство.

"Ние сме партньори и съюзници в ЕС и НАТО, но това не означава, че имаме стопани, както заявихте наскоро пред медии. Българските служби работят единствено в интерес на националните ни интереси", каза Захариева пред руския посланик.
 
Българският първи дипломат заяви, че МВнР си запазва правото за още ответни действия и настоятелно поиска от посланика руските дипломати да прекратят извършването на действия, несъвместими с Виенската конвенция за дипломатическите отношения.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

ГЮРО

ГЮРО

29.04.2021 | 19:58

Некви доказателства за тия обвинения, включително и в убийство? Или дежурното "хайли лайкли", твърде вероятно, демек, е достатъчно? За кратунчомци е повече от достатъчно. А за такива голословни обвинения ще последват санкции. В най-добрия случай ще изгонят 3 български дипломати. Ама колкото Чехия има доказателства, толкова и ние.

Отговори
2 2
Батко

Батко

29.04.2021 | 19:27

За какво са ни руснаци в БГ, осраха Черноморието заради тях.

Отговори
2 1
Тоягасан

Тоягасан

29.04.2021 | 16:53

Тази жена просто мирише на *екс. С тия очила тип кифла, леко разтворени устнички и това аристократично червено е направо за тоягаааа. Иначе моля ви, не се мъчете да откриете позиция, изказ, за английския да ме говорим....

Отговори
5 4
ХуйДоколенко

ХуйДоколенко

29.04.2021 | 16:32

Чакайте руски туристи на путкин ден

Отговори
4 3
Екоплаж Крим

Екоплаж Крим

29.04.2021 | 19:41

Те плажуват на чакъла и нафтата в Крим...ха ха ха ха

Отговори
2 2
лоло

лоло

29.04.2021 | 15:54

бойко издигни кандидатурата на Екатерина Захариева за президент, хората я харесват и ще я изберат.

Отговори
2 7
ГЮРО

ГЮРО

29.04.2021 | 20:00

Тая слугинка президентКА? Ти да не си изветрял съвсем? Аман от изкуфели джендърмеристи.

Отговори
2 2
Mero Bakalov

Mero Bakalov

29.04.2021 | 15:53

Taz ochilarka barzo trqbva da q mahnat. Kuha e mnogo.

Отговори
3 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?