Следвайте ни

България иска 20 деца от изгорелия мигрантски лагер на о. Лесбос

viber icon

България предложи на Гърция да приеме 20 деца от изгорелия мигрантски лагер "Мория" на остров Лесбос, които се намират там без родителите си. Общо 400 непридружени деца са сред близо 13-те хиляди мигранти, които останаха без подслон, след като пожар изпепели приемателния център. 

Редица държави вече предложиха да приемат мигранти от лагера "Мория". Премиерът Бойко Борисов разпореди на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да предприемат необходимите постъпки пред гръцката страна. МВнР вече уведоми с нота за намерението си и посолството на Република Гърция в София. 

Днес в посолството на Република България в Атина бе получено и писмо от алтернативния министър по миграцията и убежището Йоргос Кумуцакос с молба за подпомагане на гръцката страна с предмети от първа необходимост с оглед задоволяване нуждите на останалите без подслон обитатели на лагера "Мория". Писмото е изпратено и до останалите посолства на страни от ЕС. България ще се включи заедно с останалите държави-членки в осигуряването на тези материали.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Силвия

Силвия

11.09.2020 | 18:52

Мутрата бо,клук , дегенерат, нелигитимния по,мияр избран с 15% контролиран болшевишки административен вот, купени Ци,гански гласове, подменени бюлетини и фалшифицирани протоколи, българоубиеца на народа, СИКАДЖИЯТА който запали България и е вкара в гражданска война, бухалкаджията от БКП и главната бухалка на мафията в лицето на организираната престъпност казва -БЪЛГАРИЯ ПРИЕМА ЩЕ ПРИЕМЕ МИГРАНТИ. КОЯ БЪЛГАРИЯ МУТРИ , КОЯ ? Вие питахте ли народа миже ли не може ли ? Да приемем ли да не приемем ли ? Кои сте вие да продължавате с геноцида над българския народ като вкарвате емигранти тук ? Кой ви даде право и позволение да извършвате поредното национално предателство ?? ТИКВО ,, ПРОДЪЛЖАВАШ ДА УНИЩОЖАВАШ БЪЛГАРИЯ С ПЪЛНА СИЛА ПО НАЙ БЕЗКРУПОЛНИЯ НАЧИН. ЩЕ БЪДЕШ РАЗСТРЕЛЯН КАТО МРЪ.СНО КУЧЕ ПРЕД ПАРТИЙНИЯ ДОМ ЗА— ГЕНОЦИД КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД . Расово, културно, икономически, социално , здравно — за геноцид .. ЩЕ БЪДЕШ УБИТ И ВЛАЧЕН КАТО КИРЛИВ ПЕС

Отговори
6 1
Другата гледна точка

Другата гледна точка

11.09.2020 | 23:16

Там е работата, уважаема Силвия, че това е едно от малкото правилни и ЧОВЕШКИ решения на сикаджийската МУТРА! Не се и съмнявай, че е по съвет - него, лично ако го попиташ - е на твоето мнение!

Отговори
1 1
Не търгувайте

Не търгувайте

11.09.2020 | 18:48

С децата

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?