Следвайте ни

Българин продава формула за прогноза на мачове за 1 млн. евро

В основата са данни от първенствата на Западна Европа, тъй като в България срещите се уговаряли

viber icon

Формула за прогноза на футболни мачове се продава за 1 милион евро. Офертата е пусната в различни български сайтове за пазаруване от “изобретателя”, подписал се като Иван Иванов. По думите му, той е направил революционно откритие от уникален характер след десетгодишен труд.

На пръв поглед се внушава, че магическата формула е готова и всеки, който я притежава и приложи, ще стане едва ли не милиардер. По-късно става ясно, че тя е в процес на разработка и до момента не е напълнила джоба на “баща” си.

До вниманието на потенциалните инвеститори и бизнес организации. Създадох формула, с която може да се прогнозират футболни мачове, с познаваемост 90%. Формулата е изградена от футболните показатели от съответните първенства, като класиране и т.н.

От 10 години следя първенствата, извличам и обработвам данните, анализирам. Тази познаваемост от 90% се отнасят и за тимовете, които са съседи в класирането, с точкова разлика помежду си примерно от 1 до 6 точки.

Така познаваемостта не се влияе от коефициентите, нито от видимо заеманото място на отборите в класирането. Формулата е изградена на базата на няколко принципа, които изграждат работещ модел. А крайният резултат е функция от множеството показатели.

Това е презентацията, с която Иванов се надява да намери, по думите му, бизнес ангели, които да я купят.

Репортер на “Марица” поиска от него подробности, уж като потенциален купувач, и получи следните отговори.

Формулата се състои от около две хиляди конфигурации, които са в процес на формиране. Засега само малка част от тях са почти завършени и именно те вече са разгадаеми - мачовете между тимовете, които са съседи в класирането, попадат на по-ускорено развиващи се конфигурации.

Но по-голямата част от тях са в процес на изграждане. Всяка конфигурация има известен брой опции, които в процеса на попълване на данните се самоелиминират и остава само една - най-сполучливата.

И независимо че извлечените данни са от различни години и първенства, тази сполучлива опция се затвърждава. Една от най-важните съставни части на формулата е базата данни  (матрица).
Но за да придобие формулата работещ вид, трябва да се знае как да се извличат, преобразуват и комбинират всички тези показатели.

Познаваемостта с еднаква степен важи и за единици, и за хиксове, и за двойки. Хиксовете са лесни за прогнозиране. Съобразявам се с много фактори, затова към края на първенствата, когато осигурилите се и изпадащи отбори само доиграват сезона, спирам събирането на данни.

Предпочитам да използвам данните от първенствата на Западна Европа, където се предполага, че има по-малко корупция. Отбягвам само Първа дивизия на Холандия, Секунда Дивизион, Втора Бундеслига - последните две имат дублиращи отбори.

Формулата е профилирана само за първенства - не е за купи и евротурнири. Този продукт може да намери световно приложение в интернет, като се предлагат ограничени платени прогнози. Цената е около 1 000 000 евро.

Но тя може да бъде преразгледана и коригирана в зависимост от предложени, ако има такива други изгодни условия. Но за да се развива формулата, ме интересуват преди всичко условията, в които това може да стане, а за тази цел са необходими сигурност и добри условия за работа.

Откритието е изцяло мое и освен мен никой не го прилага. За да може една конфигурация да получи завършен вид, са є нужни данните от над 20 изиграни други (от други отбори) срещи, попадащи към тази конфигурация.

Умишлено не казвам точния брой на конфигурациите, за да не обезверя евентуалните инвеститори - конфигурациите са много повече от две хиляди. Засега играта ми е с променлив успех. Работата по формулата ме вдъхновява, то е предизвикателство за мен. От казаното дотук аз се отъждествявам като откривател и не съм много вещ от бизнес дела и похвати.

Този продукт е уникален по рода си и за него винаги ще има търсене. Смятам, че цената от 1 000 000 евро няма да е проблем за сериозните инвеститори. Ако сложа по-ниска цена за формулата, се опасявам, че ще я обезценя, а това ще е лоша реклама за самия продукт.

Нормален вариант е продажбата да мине през съдружие, поетапно, с изпитателен срок, предлага Иванов. Следва и признанието: Ако формулата беше готова, нямаше да има нужда да я продавам. Все още нямам такива открояващи се печалби, но това е въпрос на време.

Работейки по продукта, оформяйки го, съм в процес на прегрупиране. Работя по него вече близо десет години, импровизирал съм, сменил и отхвърлил различни варианти, за да стигна до този успешен му вид, убеден съм в това.

Но по света, а и в България има достатъчно бизнес ангели и т. н., към които мога да се насоча. Относно дали нарушавам някакви закони? Не, не нарушавам! Не корумпирам! Дори аз страдам от нагласени и уредени мачове, те ми вредят на формулата.

Всичко е въпрос на знания, защо не и нова наука. А това трябва да се поощрява. Единствената досега причина да не го обявя в чуждестранен, световен портал или сайт е езиковата бариера, въпреки че английският ми е любим език.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

LUD

LUD

01.06.2012 | 01:52

PRODAVAM VSI4KO KOETO IMAM.

Отговори
0 0
k-o-k-o   d-i-n-e-v

k-o-k-o d-i-n-e-v

31.05.2012 | 20:25

ПРОДАВАМ ФОРМУЛИ ЗА А ГРУПА, Б ГРУПА И СЕМЕНЕН МАТЕРИАЛ.

Отговори
0 0
НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ - ШИВАЧА

НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ - ШИВАЧА

31.05.2012 | 19:12

БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ !ТО ТОВА АКО СТАВАШЕ АЗ ДО СЕГА ДА СЪМ НА ПОСЛЕДНО НИВО !ФОРМУЛАТА Е ЕДИН МИЛИОН ПЛЮС ЕДНО ! НО ИМА ХОРА КОИТО ВЯРВАТ !

Отговори
0 0
Продавам формулата на Кока кола

Продавам формулата на Кока кола

31.05.2012 | 10:40

Ха-ха, колко е "приятно" да живееш сред идиоти!Иначе,ако г-на е гений ще си живее тихичко и ще си залага, и печели, а няма да продава!

Отговори
0 0
stiga

stiga

31.05.2012 | 09:49

За какво ти е формула? Трябва просто да се дебнат ясни мачове. Ето например, квалификацията Ботев - Спортист Своге. Единица като колец! Слагаш всички възможни пари и прибираш с лека ръка печалбата! Гарантирано!

Отговори
0 0
1X2

1X2

31.05.2012 | 08:44

Господи, прибери си вересиите!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?