Следвайте ни

Бакшиши дерат кожи на КПП-тата, взимат 80 лева до летището ВИДЕО

viber icon

 

Поне няколко човека бяха щастливи от страхотната бъркотия, която цареше на КПП-о в София на магистрала "Тракия" следобед. Влизащите от Пловдив коли бяха спирани на разклона за Равно поле/Лозен и оставяни да чакат в полето до "зелената" часова зона между 18 и 20, 00 часа.

Става въпрос за столични бакшиши, които се отзоваха на повикванията на хора, бързащи най-вече за полети. Предимно сезонни работници вдигаха през деня скандали, че изпускат самолетите си. Но полицаите оставаха непреклонни. В полето чакаха търпеливи "бакшиши", които срещу 80 лева извозваха мераклиите за гурбет (около 15 километра).

Да, такива продължава да има, а вчера от София имаше десетина излитащи полета до Лондон, Холандия, Германия, Австрия, Гърция, Белгия.

Свидетели разказаха на "Марица", че към 11,00 часа днес още не е имало и една кола да чака влизане в София. Към 17,00 часа обаче стотици автомобили бяха наредени от двете страни на шосето за Равно поле. Хората бяха видимо нервни, но не влизаха в спорове в полицията.

"Държат ме в противоречие със собствената си заповед", сподели пред медията ни Иван, строителен предприемач, който има обект в Пловдив и пътува всеки ден от София, "Днес излязох със служебен ван, подписах декларация. В Пловдив подписах втора декларация, че ще напусна града до 15,00 ч. и ще се прибера в София. Напуснах Пловдив в 13,00 ч., но не ме пуснаха в София. Ще чакам коридора в 18,00 часа заедно с всички останали.

Разберете, твърдо подкрепям мерките и съм против тези, които отидоха да ядат и пият по вилите за 4 дни. Аз обаче пътувам всеки ден по бизнес и трябва да ползвам постоянен "зелен коридор", категоричен беше мъжът, който не поиска да бъде сниман.

Други обаче директно си признаха пред "Марица" че идват от селски туризъм. "Разпуснаха ни в принудителна отпуска и напуснах столицата преди две седмици! Какво да седя в София! На село поне засадих градина, нещо помогнах. Ще чакам, какво ще правя", сподели мъж от съседната кола.

Полицаите отказаха категорично изявления, като КПП-о беше ръководено лично от старши комисар Антон Златанов, зам. шефът на СДВР. Той не се нае с прогноза дали пунктът ще може да обслужи за 2 часа всички желаещи да влязат, или някой ще трябва да спи по полето.

Опашката от Пловдив растеше успоредно с паркиралите по нивите коли. Той само уточни , че спазва стриктно заповедта.

"Марица" видя, че без проблеми от Пловдив към София влизаха лекари, полицаи, товарни коли, както беше наредено. Иначе репортерът ни беше и на обиколка до КПП-о в Нови Искър, което пропуска хората от дефилето. Там напрежения и опашки липсваха.

Ивайло Йолчев

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Елфи

Елфи

20.04.2020 | 21:48

Глоби и да спят по КПП-та, ма**умници.

Отговори
5 1
666

666

20.04.2020 | 20:23

Какви полети и гурбетчии бе, нали спряха полетите. Всичко е имитация на мерки.

Отговори
5 0
Таня

Таня

21.04.2020 | 12:03

Само до Англия уж ги спряха. Летище София си работи на пълни обороти. Едни кацат, други излитат - за тях ограничения и блокада няма.

Отговори
1 0
5ко

5ко

21.04.2020 | 12:51

Какви глупости говорите - "пълни обороти". За справка - на 20ти от летище София е имало само 7 полета за Европа, 1 за Варна. Айде стига с това преиграване. Входящите полети са разрешени за Български граждани, стига да има полет до БГ. А тия лудите хукнали на сезонна работа там от където се върнаха преди седмици сигурно, щото вече е безопасно.

Отговори
0 0
777

777

21.04.2020 | 13:55

Вчера лично видях репортаж по Нова, как двама цигани в такси плачат че изпускат полета за Холандия. Спиране на полети от западна европа означава затворено летище, другото е прах в очите

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?