46
Следвайте ни

Бахчийски: С Петков и Василев гледаме в една посока, можем да си партнираме

viber icon

Ден преди началото на регистрацията за изборите на 14 ноември две партии - "Волт" и "Средна европейска класа", са в официална коалиция, наречена "Продължаваме промяната". Така те стават мандатоносители на проекта на Кирил Петков и Асен Василев.

"След приключването на мандата на Кирил Петков и Асен Василев проведохме разговори и видяхме, че гледаме в една посока. Видяхме, че имаме доста общи точки и може да си партнираме съвместно", каза в bTV лидерът на "Средна европейска класа" Константин Бачийски.

Той заяви, че не са поставяли никакви условия, тъй като с Кирил Петков "имат по-трайни взаимоотношения" и се познават във връзка с различни проекти.

"Началото на тази година мислех да правим някакъв много по-голям проект, надхвърлящ рамките на "Средна европейска класа", където да привлечем хора от ляво и от дясно. Всеки от хората, с които го правехме, си направи списък с лица, с които иска да си сътрудничи. В моя беше името на Кирил Петков, а тогава не беше толкова известен. Този проект не се случи, но както виждате нещата се развиха естествено", обясни Бачийски.

Той заяви, че ще подкрепят проекта "Продължаваме промяната" с каквото могат. Лично той няма никакви претенции за листите, защото се определя като ентусиаст, който работи за каузи.

"Никога не съм се стремял към някакви постове и политическа реализация. На политиката винаги съм гледал като на инструмент, с който да се постигат дадени цели", каза лидерът на "Средна европейска класа".

"Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев ще се яви в коалиция с партиите "Волт" и "Средна европейска класа". Двамата бивши министри ще бъдат нейни представляващи, стана ясно снощи от съобщение на партията.

 
 
  
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?